Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyi ido alatt lehet megtanu...

Mennyi ido alatt lehet megtanulni egy nyelvet felsofokon ugy hogy minden nap foglalkozok vele? Es az angolrol van szo. Es most kezdtem.

Figyelt kérdés
2010. szept. 28. 22:53
 1/9 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem 6-7 év, a választékosabb beszédhez kicsit több. Az anyanyelvből indultam ki egy elsős gyerek már viszonylag szépen beszél. Viszont akkor csak angolul kell beszélj, angol nyelvi környezetben.
2010. szept. 28. 23:27
 2/9 anonim válasza:
73%
Amit az első válaszoló írt az butaság. Nyelvtanár vagyok, nyelvsuliban tanítok. 60-100 órát szoktunk adni középfokú nyelvvizsga felkészítésnél. Ebben már benne van a teljes nyelvtani anyag, tehát középfokról felsőfokra csak a szókincset kell nagyon nagyon fejleszteni. Ha minden nap foglalkozol vele másfél két órát lelkiismeretesen, akkor másfél, de maximum két év alatt akár anyanyelvi szinten is beszélhetsz. Ha emelett még hallgatsz szabadidődben angol nyelvű rádiót, vagy nézel szinkronizálatlan filmet, felirat nélkül, akkor a folyamat gyorsítható. Sok sikert!
2010. szept. 28. 23:46
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
Ez nagyban függ attól, hogy milyen gyors a felfogásod, mennyire jó a memóriád, naponta mennyi időt tudsz rászánni (nem mindegy, hogy félórát vagy 10 órát).
2010. szept. 29. 00:00
 4/9 anonim ***** válasza:
84%
Tényleg kizárólag a lelkesedésed függvénye. Ismerek egy lányt, aki 1 évig élt Olaszországban, de úgy ment haza, hogy semmit nem tanult időközben (végig angolul kommunikált). Egy barátom viszont 1 év alatt úgy megtanult angolul, hogy szerintem gyakorlatilag anyanyelvi szinten van a szókincse... Nekem pedig 3 év kellett, hogy felsőfokú olasz nyelvvizsgám legyen, igaz nem is törtem össze magam a nagy igyekezettől.
2010. szept. 29. 00:54
 5/9 anonim ***** válasza:
93%

Én 7 éve kezdtem magyarul tanulni, kb. 2 éve mondhatom el magamról, hogy jól beszélek és írok. Mondjuk nyelviskolába sosem jártam.

Másik példa a párom, aki napi 2-3 óra ráfordítással 3 hónap alatt megtanul bármilyen nyelven.

2010. szept. 29. 01:46
 6/9 anonim ***** válasza:
78%
én intenzív nyelvtanfolyamra jártam úgy hogy semmit nem tudtam az angol nyelvről és sikerült a nyelvvizsga 6 hónap alatt.de ez kemény volt, napi 8 órában nyomtuk és még itthon is voltak feladatok másnapra
2010. szept. 29. 07:11
 7/9 anonim ***** válasza:
57%

Ha jo a nyelverzeked, akkor eleg gyorsan, de szukseges a gyakorlasa.

En a helyedben keresnek 1 perfekt angolt a tarsalgasra, igy sokkal jobban fogsz haladni.

Tobb nyelvet beszelek, de Nekem a gyakorlas az igy tortent, es jobban is haladtam.

2010. szept. 29. 07:11
 8/9 anonim válasza:
59%
Mindegyik válaszolónak igaza van, csak "sajnos" egy közös van bennük: sokat kell érte dolgozni. Gonolom, te egy fiatal ember vagy (lány/fiú) ezért ajánlanék egy tuti módszert! Csípj fel egy angol fiút/lányt járjatok együtt és beszéljetek angolul! A módszer kipróbáltan sikeres! (persze mellette nem árt tanulni, mert a párod nem biztos, hogy kizárólag a segédigék, vagy a különféle feltételes módok helyes használatáról kíván veled értekezni...)
2010. szept. 29. 20:58
 9/9 anonim ***** válasza:
71%
Átlagos nyelvérzékkel, jó módszerrel, erős motivációval könnyű nyelvekből (pl. angol nulláról felsőfokra) kb. 1000-1500 munkaórával lehet eljutni. Napi(!) 3 óra tanulással számolva ez 1-1,5 év. Szó sincs hat évről stb. Nyelviskolára vagy tanfolyamra sincs szüksége az értelmes és érdeklődő embernek.
2010. szept. 29. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!