Melyik nyelvet éri meg tanulni angol után?
Szerintem a német. Közép-Európában a német fontos közvetítő nyelv és négy ország (Ausztria, Németország, Svájc, Lichtenstein) hivatalos nyelve.
Magyarország két legnagyobb kereskedelmi partnere Németország és Ausztria, bár a nemzetközi kapcsolatokban gond nélkül lehet velük angolul kommunikálni, szívesen veszik azt, aki németül beszél velük és könnyebb kapcsolatokat kiépíteni, elmélyíteni.
Mivel gimnáziumról van szó marad a Német mert az van a legközelebb hozzánk és sok a német cég Magyarországon.
Spanyol is jó de csak akkor ha nemzetközibb céljai vannak neki, Franciábál is kb ugyan ez. A gond a franciával hogy jelenleg inkább szegényebb országokban beszélt nyelv.(kivétel egyértelműen Franciaország, Kanada stb)
Én is a németet javasolnám, hasznosabb, de az orosz mellett szól, hogy valószínűleg nagyon kiscsoportos oktatás lesz, több idő jut egy tanulóra. :)
(Egyébként én németül is orsozol is tudok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!