Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Franciát, vagy oroszt tanulnát...

Franciát, vagy oroszt tanulnátok inkább?

Figyelt kérdés
Szeretném kikérni a véleményeteket. Szeretnék az egyik nyelvből érettségizni, nyelvvizsgát tenni, majd idővel egyetemre menni. Tetszik mindkettő, de az orosz az utóbbi időben a mostani helyzet miatt sajnos rossz érzéseket kelt bennem (nyilván tudom nem a nyelv tehet róla, de pl. erasmus szempontjából nem biztos, hogy szívesen mennék Oroszországba, nyilván pár év múlva nem tudhatom, mi lesz a helyzet). A francia kultura nagyon tetszik, igaz az orosz is, de azt szeretném választani, amivel később akár itthon, akár az adott nyelv országában, vagy adott nyelvet beszélő országban is el tudnék helyezkedni. Köszönöm, ha értelmesen válaszolsz.

2022. okt. 2. 22:58
A kérdező szavazást indított:
Francia
Orosz
26 szavazat
 1/6 A kérdező kommentje:
Indoklást is írjatok légyszi. Köszönöm.
2022. okt. 2. 23:24
 2/6 anonim ***** válasza:
92%
Francia hasznosabb szerintem. Diplomácia nyelve a francia, az EU talán második legnagyobb gazdasága a francia a német után, és a világon sokkal többen is beszélik, mint az oroszt. Magyarországon a német befolyás nagyobb, viszont franciául elég kevesen beszélnek nálunk. Nem jársz azzal rosszul!
2022. okt. 3. 04:17
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ.
2022. okt. 3. 22:34
 4/6 franciasrac ***** válasza:
36%
Tudok már franciául tehát oroszt, de ha neked szólt, akkor attól függ, melyik kontextusban
2022. okt. 4. 23:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az orosz kötelező volt, a gimiben francia tagozatos voltam.

Az oroszt utáltuk a megszállók miatt.

2022. okt. 31. 02:54
 6/6 anonim ***** válasza:
81%

2#!

A diplomácia nyelve a latin volt, majd a francia.

Ma a diplomácia nyelve az angol.

Kérdező!

A helyedben mindkét nyelvet tanulnám, holott én írtam az előző válaszomban, hogy utáltuk az oroszt a megszállók miatt.

Az orosz kultúra, művészet csodálatos, a művészetük is ( zene, képzőművészet, irodalom, stb.) szerves része az európai kultúrának.

Csak nyersz vele, ha mindkettőt tanulod. A nyelv a kultúra hordozója, viszont soha nem tudhatod, hogy mikor lesz nagyon hasznos az orosz nyelv tudása, hogy mikor lesz szükség jó tolmácsra, szakfordítóra, stb.

A politikát a helyedben kizárnám a szempontok közül.

Viszont, mivel kevesen tanulják, beszélik magas szinten az oroszt, egy jó orosz tolmács, fordító kincs lehet.

2022. okt. 31. 03:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!