Mit jelent az, hogy griha, Gunagriha? A gunát tudom, de mi a griha?
"Gunagriha a spirituális nevem, a lelki nevem: ez a lényeg neve. Ős indiai nyelven istenszeretőt jelent, illetve sok-sok isteni képesség és tulajdonság lakótemplomát. A „guna”-k a jó tulajdonságok, a „griha” pedig uradalmi lakópalota. Így egybe, mint szó nem létezik, csak a nevemként."
Forrás: [link]
Azt én is olvastam, amit te megadtál.
Amúgy nem a "Gunagriha" nevű illető miatt érdekelt. (Azt amolyan tájékozódási pontnak, kiindulásnak adtam meg.)
Tudtommal a guna a kötőerőket jelenti.
Azóta pedig a "griha" jelentését is megtaláltam.
GRIHA is a Sanskrit word meaning – 'Abode'. Human Habitats (buildings) interact with the environment in various ways. Throughout their life cycles, from construction to operation and then demolition, they consume resources in the form of energy, water, materials, etc.
A GRIHA egy szanszkrit szó, melynek jelentése - 'lakóhely'. Az emberi lakóhelyek (épületek) különböző módon lépnek kölcsönhatásba a környezettel. Életciklusuk során, az építéstől az üzemeltetésig, majd a lebontásig, erőforrásokat fogyasztanak energia, víz, anyagok stb. formájában.
De olyat is találtam, hogy 29 jelentése van:
Köszi, hogy írtatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!