Ki használja a "fagyó" szót a fagyasztó/mélyhűtő helyett?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e itt olyan, aki a fagyasztót/mélyhűtőt "fagyó"-nak nevezi. Nem találtam az interneten róla semmit, de érdekelne, hogy mely térségekben használatos ez a tájszó.
Előre is köszönöm!
2022. aug. 10. 10:05
1/10 anonim válasza:
szerintem sokan. itt Pesten biztos
2/10 anonim válasza:
Nem konkrét térségre jellemző tájszó ez szerintem, csak egy kézenfekvő rövidítés, mint a telefonból a teló.
3/10 anonim válasza:
Mondjuk így is úgy is de akár azt is, hogy "a maradékot meg betettem a fagyra".
4/10 B2man válasza:
Én is így használom. Semmi gond vele, mert egyértelmű!
5/10 Metionin válasza:
Én a koliban szoktam rá, Debrecenben. Anyáméknál Szabolcsban mélyhűtő volt a hűtő fagyasztó része, a fagyasztót kifejezetten a fagyasztóládára mondták.
6/10 anonim válasza:
Én még életemben nem hallottam ezt a szót (Gy-M-S megye).
7/10 anonim válasza:
Szerintem is inkább kelet, északkelet Magyarország lehet a jellemző. Miskolc és Debrecen között lakó ismerőseim családjánál.
Nyugat-Magyarországot meg keresztül-kasul bejártam, de nem rémlik, hogy hallottam volna valahol.
Budapesti használatban csak a külön hordozható fagyasztóládára terjed, hogy "fagyó". Gondolom azért is, mert vidéken, nyaralás közben hallják a szót inkább, mint otthon. Itt a mélyhűtő az mélyhűtő.
9/10 anonim válasza:
Én alföldi vagyok és így mondom.
10/10 anonim válasza:
Bp. Kb minden 2. ember használja. ( nem teprezentatív statisztika!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!