Történelmi szempontból a német, mert a latin után az lett a közös nyelv évszázadokig. De az elmúlt évtizedekben az angol lett a legelterjedtebb.
2022. júl. 31. 21:37
2/8 anonim válasza:
Az angol a legelterjedtebb másodlagos nyelv.
A német a legerősebb gazdaság
A spnyol a második lebeszélgetbb ananyelv a mandarin után
Az angol tűnik a föld nyelvének eddig.
Viszont ha Eu akkor Francia is nagyon esélyes.
Nehéz kérdés.
Amúgy a latin bár holt nyelv, nagyon is esélyes lehetne erre a címre történelmileg
Amúgy én kifejezetten nem az angolra szavaznék, maradjon meg minél szuverénebb európa minden nagyhatalomtól. Legyen az EU ban mondjuk egy más hivatalos nyelv, ezzel lépeselőnybe lehet kerülni kúltúrálisan
2022. júl. 31. 21:55
3/8 anonim válasza:
Kulturális szempontból a latin.
2022. júl. 31. 22:13
4/8 anonim válasza:
Én ilyen témában írtam a szakdogámat, de nen nagyon látom az értelmét ennek a kérdésnek. Nincs olyan, hogy "Európa nyelve" (egyébként az is kérdés, hogy mi Európa egyáltalán). Van egy újlatin, egy germán meg egy szláv tömb meg sok kisebb nyelv. Kulturálisan az ógörög meg a latin gyakorolta a többi nyelvekre a legnagyobb befolyást.
2022. júl. 31. 22:48
5/8 anonim válasza:
A kultúrába elég sok olyan terület is beletartozik, aminek köze sincs a nyelvekhez, pl. szobrászat, festészet, építészet, komolyzene... Akkor mégis hogyan lehet kulturális értelemben Európa nyelvéről beszélni?
2022. aug. 1. 00:09
6/8 anonim válasza:
Aki az angolra szavazott (látom jó sokan), azok nem érették a kérdést.
2022. aug. 1. 00:25
7/8 anonim válasza:
Német. Az angol semmiképp hiszen az angol nép mindig is elkülönödött kultúrálisan európától nem azért lett az angol világnyelv mert terjesztette az európai kultúrát, hanem erővel és hódításokkal ledominálta a bolygó nagy részét, elterjesztette az angol nyelvet majd az USA-nak es globalizmus hatására beszivárgott európába is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!