Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A rengeteg gépelési és helyesí...

A rengeteg gépelési és helyesírási hiba az interneten nem zavar titeket?

Figyelt kérdés
Engem nagyon idegesít, teljesen elveszti így az újságcikk a hitelességét!!! Időjárás jelentésben is van vagy kettő tovább inkább el sem olvastam...

2022. júl. 4. 20:39
1 2
 1/13 Andizsuzsi ***** válasza:
89%
De, nagyon zavar. A helyesírási és a stilisztikai is. Továbbá az a mostanában általánossá vált gyakorlat, hogy az igekötő és az ige elválik egymástól. Mindezek szerintem az olvasás hiányára vezethetők vissza. Aki rendszeresen olvas, annak a helyesírása automatikusan kialakul.
2022. júl. 4. 21:01
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
De.
2022. júl. 4. 21:06
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
De, zavar
2022. júl. 4. 21:12
 4/13 anonim ***** válasza:
23%

#1: "Aki rendszeresen olvas, annak a helyesírása automatikusan kialakul."

Tehát aki nem olvas, annak automatikusan rossz a helyesírása? Akkor nekem pocsék helyesírással kéne rendelkeznem, aztán mégsem…

2022. júl. 4. 21:24
 5/13 anonim ***** válasza:
85%

"Tehát aki nem olvas, annak automatikusan rossz a helyesírása? "

Nem. De például olyan rossza a szövegértése mint a tiéd.

2022. júl. 4. 21:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
De, nagyon zavar. Nem is kizárólag helyesírási hibákról van szó. A népesség jelentős része nem képes szöveget értelmezni, illetve képtelen a gondolatait egy tömör, pontos, jól tagolt, nyelvtanilag helyes szövegben megfogalmazni. A vitakultúráról pedig már ne is beszéljünk. Nagyon rossz látni ezt a tendenciát, mert ezek a megnyilvánulások műveletlen, bunkó, primitív benyomást keltenek (mondom ezt én, aki sosem volt jó magyarból). Az ember azt szeretné látni, hogy a hazája egyre műveltebb és értelmesebb embereket produkál, de néhány kattintás az interneten teljesen összetöri ezt az illúziót.
2022. júl. 4. 22:54
 7/13 anonim ***** válasza:
75%

"Időjárás jelentésben is van vagy kettő tovább inkább el sem olvastam..."

Engem még a helyesírási hibáknál is jobban zavar a központozás, azaz a pont, vessző hiánya... Pláne, ha az illető eközben mások helyesírását kéri számon, mert hiteltelenné válik.

2022. júl. 4. 22:57
 8/13 anonim ***** válasza:
60%

Sok “ujsagiro “ otthonrol dolgozik.

Masolas es beillesztes van.

Minosegellenorzes mar reg nincs.

Sok toltelek van, a megadott hoszt ki kell tolteni.

A sok idegen szavak hasznalataval ertelmetlen lesz a cikk. Arrol nem beszelve, sok cikk kulfoldi anyag, amik felre vannak forditva.

Amugy kulfoldi ujsagokban is ez a helyzet.

2022. júl. 5. 04:30
 9/13 anonim ***** válasza:
32%
És ezt így ékezetek használata nélkül gondoltad kiírni magadból, 8-as? Mégis milyen alapon bírálod mások szövegszerkesztését, ha te még ékezeteket sem vagy hajlandó használni? (Mert technikai akadálya nyilván nem lehet 2022-ben!) Arról nem is beszélve, hogy okyanokat írsz, hogy "hoszt" meg "sok idegen szavak".
2022. júl. 5. 06:58
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

#9,

Aha. Egy honapban egyszer irok magyarul. Nem fogok allitgatni.

Nem tetszik, tovabb gorditesz, Oke?

2022. júl. 5. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!