De, nagyon zavar. A helyesírási és a stilisztikai is. Továbbá az a mostanában általánossá vált gyakorlat, hogy az igekötő és az ige elválik egymástól. Mindezek szerintem az olvasás hiányára vezethetők vissza. Aki rendszeresen olvas, annak a helyesírása automatikusan kialakul.
2022. júl. 4. 21:01
2/13 anonim válasza:
De.
2022. júl. 4. 21:06
3/13 anonim válasza:
De, zavar
2022. júl. 4. 21:12
4/13 anonim válasza:
#1: "Aki rendszeresen olvas, annak a helyesírása automatikusan kialakul."
Tehát aki nem olvas, annak automatikusan rossz a helyesírása? Akkor nekem pocsék helyesírással kéne rendelkeznem, aztán mégsem…
2022. júl. 4. 21:24
5/13 anonim válasza:
"Tehát aki nem olvas, annak automatikusan rossz a helyesírása? "
Nem. De például olyan rossza a szövegértése mint a tiéd.
2022. júl. 4. 21:50
6/13 anonim válasza:
De, nagyon zavar. Nem is kizárólag helyesírási hibákról van szó. A népesség jelentős része nem képes szöveget értelmezni, illetve képtelen a gondolatait egy tömör, pontos, jól tagolt, nyelvtanilag helyes szövegben megfogalmazni. A vitakultúráról pedig már ne is beszéljünk. Nagyon rossz látni ezt a tendenciát, mert ezek a megnyilvánulások műveletlen, bunkó, primitív benyomást keltenek (mondom ezt én, aki sosem volt jó magyarból). Az ember azt szeretné látni, hogy a hazája egyre műveltebb és értelmesebb embereket produkál, de néhány kattintás az interneten teljesen összetöri ezt az illúziót.
2022. júl. 4. 22:54
7/13 anonim válasza:
"Időjárás jelentésben is van vagy kettő tovább inkább el sem olvastam..."
Engem még a helyesírási hibáknál is jobban zavar a központozás, azaz a pont, vessző hiánya... Pláne, ha az illető eközben mások helyesírását kéri számon, mert hiteltelenné válik.
2022. júl. 4. 22:57
8/13 anonim válasza:
Sok “ujsagiro “ otthonrol dolgozik.
Masolas es beillesztes van.
Minosegellenorzes mar reg nincs.
Sok toltelek van, a megadott hoszt ki kell tolteni.
A sok idegen szavak hasznalataval ertelmetlen lesz a cikk. Arrol nem beszelve, sok cikk kulfoldi anyag, amik felre vannak forditva.
Amugy kulfoldi ujsagokban is ez a helyzet.
2022. júl. 5. 04:30
9/13 anonim válasza:
És ezt így ékezetek használata nélkül gondoltad kiírni magadból, 8-as? Mégis milyen alapon bírálod mások szövegszerkesztését, ha te még ékezeteket sem vagy hajlandó használni? (Mert technikai akadálya nyilván nem lehet 2022-ben!) Arról nem is beszélve, hogy okyanokat írsz, hogy "hoszt" meg "sok idegen szavak".
2022. júl. 5. 06:58
10/13 anonim válasza:
#9,
Aha. Egy honapban egyszer irok magyarul. Nem fogok allitgatni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!