Hogyan kezdjünk el egyedül nyelvet tanulni?
Pl. a spanyolt.
Arra gondolok, hogy az ABC-vel kezdjük, vagy hogyan érdemes?
Én spanyoltanár vagyok, és könyörgöm, csak Colorest ne. :D
Tele van hibával, téves információval. Felületes, ezenfelül a felépítése is sokszor logikátlan. A feladattípusok elavultak, unalmasak. A második és harmadik könyv egy fokkal jobban össze van rakva, de azokat sem ajánlanám nyugodt szívvel senkinek. Egy kezdő kezébe adni az első könyvet meg maga a tragédia.
5.vagyok:
Az a baj a spanyollal, hogy mivel itthon csak az utóbbi időben lett felkapottabb, viszonylag kevés magyar nyelven is elérhető tananyag van, ami jó, az meg annál keveseb. Az igazán jó könyvek egynyelvűek, de azzal meg sajnos egy teljesen kezdő egyedül nem megy sokra.
Első körben azt tanácsolnám, hogy nézz filmeket, videókat, hallgass spanyol zenét, hogy ismerkedj kicsit a nyelv hangzásával. Illetve, ahogy már említették, vannak egész használható appok is az alapok elsajátítására, pl duolingo. Meg van egy kifejezetten tanárok számára fejlesztett oldal is, a learningapps, ahol játékos feladatokat tudunk csinálni bármilyen tantárgyhoz. Ott már elég sok spanyolos anyag is van, azok között is szétnézhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!