Hogy mondjuk helyesen, a Spanyolországban élő romák vagy a Spanyolországban élő cigányok? A gitano/gitana jelentése a cigány, de mivel Magyarországon a roma elnevezés a politikailag korrekt, ezért fordítani is romának kell?
Vagy a roma csak a Magyarországon született cigányok megnevezésére használandó és a külföldön született cigányok megnevezésére nem?
TILOS A RASSZIZMUS A KOMMENTSZEKCIÓBAN!!!!!
A cigány is teljesen PC, nincs vele baj.
Az olyan kifejezések lehetnek sértőek, mint pl. a cigánykodás.
Te valami véleményrendőr vagy?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
5, nem vagyok véleményrendőr, viszont én egy konkrét dologra voltam kíváncsi, ami lehet másnak is hasznos lesz és a kommentelők túl is szárnyalták az elvárásaimat, mert nagyon hasznos pluszinformációkat csatoltak a válaszok mellé - szóval nem akartam, hogy ezek az információk elvesszenek azzal az indokkal, hogy a kommentszekcióba valaki rasszista hozzászólásokat hagy, mást ez felzaklat, összeveszik vele és a végén a kérdésem provokatívnak minősül és törlésre kerül.
Köszi...korrekt válasz, de a
Pont kontraproduktív...jönnek még majd okoskodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!