Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Die/Der/Das Tiktok?

Die/Der/Das Tiktok?

Figyelt kérdés
Ugye a német nyelvbe van 3 névelő nemek szerint. A Tiktoknak mi a neme?

#német #nyelv #Der/die/das
2022. ápr. 29. 10:58
 1/9 anonim ***** válasza:
7%

Rosszul tudod.

A nemet nyelvben 4 nevelo van, abbol valoban 3 nemek szerint.

Der/Die/Das/Dick. A Dick a TikTok miatt lett letrehozva kizarolagosan, ezert Dick TikTok a rendes megnevezese.

2022. ápr. 29. 11:11
 2/9 A kérdező kommentje:
Ennek én hol tudok utána olvasni, mert soha nem hallottam még ilyet, szóval ha találsz/tudsz valami bizonyítékot azt megköszönném.
2022. ápr. 29. 11:45
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
1es csak trollkodik
2022. ápr. 29. 12:38
 4/9 anonim válasza:
Mi a kérdés?
2022. ápr. 29. 15:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyébként abban kis mértékben igaza van, hogy 4 névelő van, mert ott a többes szám, de amúgy meg 3. Szerintem nem használnak névelőt hozzá, de elnézést, ha nagy baromság, mert semmi leírt, általam elolvasott alapja nincs, csak én gondolom így
2022. ápr. 29. 15:20
 6/9 anonim ***** válasza:
89%
Amugy das tiktok szerintem
2022. ápr. 29. 16:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Idegen (nem német) eredetű szavak általánosságban das névelőt kapnak. Nem tudom, hogy a Tiktok kivétel-e az általános szabály alól, de valószínűleg nem lősz nagyon mellé, ha das névelővel használod, meg fogják érteni (esetleg rákérdezhetsz, hogy tényleg az-e a névelője, ha van rá lehetőséged).
2022. ápr. 29. 16:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon használnak névelőt előtte. Ha névmással utalnak rá, akkor viszont semleges nemet használnak.
2022. ápr. 29. 19:41
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. ápr. 30. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!