Die/Der/Das Tiktok?
Figyelt kérdés
Ugye a német nyelvbe van 3 névelő nemek szerint. A Tiktoknak mi a neme?2022. ápr. 29. 10:58
1/9 anonim válasza:
Rosszul tudod.
A nemet nyelvben 4 nevelo van, abbol valoban 3 nemek szerint.
Der/Die/Das/Dick. A Dick a TikTok miatt lett letrehozva kizarolagosan, ezert Dick TikTok a rendes megnevezese.
2/9 A kérdező kommentje:
Ennek én hol tudok utána olvasni, mert soha nem hallottam még ilyet, szóval ha találsz/tudsz valami bizonyítékot azt megköszönném.
2022. ápr. 29. 11:45
5/9 anonim válasza:
Egyébként abban kis mértékben igaza van, hogy 4 névelő van, mert ott a többes szám, de amúgy meg 3. Szerintem nem használnak névelőt hozzá, de elnézést, ha nagy baromság, mert semmi leírt, általam elolvasott alapja nincs, csak én gondolom így
7/9 anonim válasza:
Idegen (nem német) eredetű szavak általánosságban das névelőt kapnak. Nem tudom, hogy a Tiktok kivétel-e az általános szabály alól, de valószínűleg nem lősz nagyon mellé, ha das névelővel használod, meg fogják érteni (esetleg rákérdezhetsz, hogy tényleg az-e a névelője, ha van rá lehetőséged).
8/9 anonim válasza:
Nem nagyon használnak névelőt előtte. Ha névmással utalnak rá, akkor viszont semleges nemet használnak.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. ápr. 30. 17:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!