Mi ennek a magyarázatnak a fogalma?
Olyan emberre mondjuk egy szóval, akinek az élete merő egyszerűség, unalom, aki nem kezd magával, idejével, pénzével semmit, csak pl. egész nap tv-t néz.
Olyasmire gondolok, mint életképtelen vagy életrevaló vagy életunt. szóval egy szóval, ami leírja ezt a fajta szobanövény életű embertípust, aki csak úgy van a világba, benne él, de minden iránt közönyös, közömbös, egy szürke, unalmas valaki, aki felkel, eszik, Tv-zik, alszik, miközben lehetősége lenne mindenre, de egy vegetatív kaktuszként csak úgy penészedik.
Úgy érted, melyik kifejezés definíciója az, amit leírtál? 😂
Apatikus, semmirekellő, haszontalan, léha, munkakerülő, lusta, ingyenélő stb
Talán az apatikus, csak magyarabb szóval.
A többit azért nem mondanám, mert egy életerős nyugdíjasról beszélünk, de lehetne egy dolgozó is, akinek ennyi az élete. Szóval nem az a promléma, hogy egy nem dolgozó here, hanem hogy egy ilyen élettelen? vagy mi, sivár, szürke életű.
Ezek sem igazán jól írják le. A fásult azért nem, mert inkább arra gondolok, aki igénytelen a szórakozásra, csak úgy van a világban, semmi nem érdekli.
A kanapéhuszár meg azért nem, mert nem a tv-zésen vana hangsúly. Lehetne akár rejtvénytfejtő, vagy horgoló, miközben mást is csinálhatna de érdektelen.
Olyasmi, mint az életrevaló, életképtelen, életunt.
Bocsi a kötekedésért. Csak bosszantó, hogy tudom, létezik ez a kifejezés, de nem jut eszembe, ami jól leírná.
Pl az életképtelent használnám arra, aki egyedül még egy konzervet sem képes kinyitni. Az életművészt, aki a semmiből megél. Az életrevalót arra, aki mindenhol feltalálja magát és élvezi az életet
Ő olyan életigenlő ellentettje, olyan aki nem életélvező.
7/7
Pedig sikerült f@sz lenni.
Egyrészt egy rokonról van szó, és sem ő, sem én nem vagyok cigány, de ha az lenne, sem baj.
Másrészt ha ezt sértésnek szántad, nem jött be. Ez a viselkedés nem rasszspecifikus. S egyaltalán nem írja le találóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!