Dimitri45 kérdése:
Valaki eltudná magyarázni nekem azt hogy oroszban mit jelent a про és a a при és hogy mikor kell használni?
Figyelt kérdés
Sajnos ezt nem tudom eldönteni meg amikor külön van írva.2022. márc. 12. 00:20
1/7 anonim válasza:
Ezek elöljárók, azért vannak külön írva a névszótól. A про + tárgyeset -ról,-ről (pl beszélni, írni), a при elöljárós esettel valamihez tartozóan vagy valami idején, pl при посольстве a nagykövetséghez tartozóan, при Петре I-ом I. Péter uralkodása alatt. Ezek kívül lehetnek igekötők, akkor egybe vannak írva az igével, pl проехать свою остановку: túlutazik a megállóján, прийти megérkezni.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2022. márc. 12. 23:21
3/7 A kérdező kommentje:
És ezt eltudnád magyarázni nekem hogy hogyan kell értelemzni azt hogy ha a по van külön irva ? Pl: по ремонту
2022. márc. 12. 23:24
4/7 anonim válasza:
Felújítás miatt. A по elöljáró (+részeseset) rengeteg mindent jelent, például alapján, mentén. Szótárban benne van. Az elöljárók külön vannak írva. Te egyedül tanulsz oroszul? Nem az a nyelv, amit egyedül el lehet kezdeni.
5/7 A kérdező kommentje:
Micsodaaa nem lehet elkezdeni egyedül , hát én saját magam oktató videókból tanulok és egész jól alakul fokozatosan alakulok de most nyáron megyek nyelvtanfolyamra.
2022. márc. 14. 00:07
6/7 anonim válasza:
Elmagyarázni = igekötős ige.
Helyesen:
El tudnád magyarázni.
Előbb illene a magyar nyelvtant behatóan tanulmányozni.
7/7 A kérdező kommentje:
Hol érdekel az engem a magyar nyelvtan , falun élek 15 éve néha én is egy két szót elrontok
2022. márc. 15. 01:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!