Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a szórend? (Angol)

Mi a szórend? (Angol)

Figyelt kérdés

Szerintem a lakótelepi lakásában a nyolcadik emeleten.

I think on the eighth floor in his flat on the housing estate.

2010. szept. 7. 18:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt inkább valahogy így mondanám:

I think on the eighth floor of the block of flats where he lives.

(Amúgy mi a tárgya a mondatnak? Vagy ez egy válasz egy kérdésre?)

2010. szept. 7. 18:45
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi.ez maga a válasz.kérdés az volt h hol fognak élni.
2010. szept. 7. 18:48
 3/6 anonim ***** válasza:

I think it's on the eighth floor of his block of flats.

Szerintem valahogy így hangzana, mert sem a tiédben sem az első válaszolóéban nincs ige.

2010. szept. 7. 19:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen, de írta a kérdező, hogy ez egy válasz egy kérdésre. Akkor pedig nem biztos, hogy kell az it's. Pl. így hangozhat egy párbeszédben:

-Where will they live?

-I think on the eighth floor of his block of flats.

2010. szept. 7. 19:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Igaz, így is furán hangozhat, mert akár úgy is értelmezhetjük, hogy az övé az egész társasház. :-) Ami nyilván nem így van... De most momentán nem tudom jobban kifejezni.

Az ,,on the eighth floor of the block of flats where he lives" pontosabb, de nyakatekertebb is.

2010. szept. 7. 19:06
 6/6 anonim ***** válasza:
A mondatba szinte minden esetben kell vmilyen ige (létige). Ha az a kérdés, hogy Where will they live? Akkor a szabályos és használt válasz így kezdődik? They will live on/in ... etc. ... Ha az a kérdés pl., hogy Where does he live? A válasz: He lives .... és így tovább :-)))) Abban igazad van, hogy a "...block of flats where he lives" a legpontosabb :-)
2010. szept. 7. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!