Angolul azt mondod, amikor vársz, hogy "véjtink" vagy "uéjdenn"?
Figyelt kérdés
Inkább a szlávossabb, oroszosabb akcentust választot, vagy az amerikaisabb rámenősebbet?2021. aug. 30. 13:20
1/7 anonim válasza:
Én nem beszélek senkivel angolul, de ha kellene, akkor igyekeznék az amerikai vagy brit kiejtést használni, persze nem túljátszva. Gondolom sokan valamiféle büszkeségből ragadnak le a sajátjuknál, ez nem csak nálunk van így.
2/7 anonim válasza:
Amiket írtál azok egyike sem közelíti az angol kiejtést!
3/7 A kérdező kommentje:
1es
Büszkeségből beszél valaki külföldi környezetben totál magyarosan angolul?
Hát ilyen még nem hallottam, de lehet benne valami
Nálam inkább az jött elő, ha meghallom valaki milyen szép kiejtéssel beszél akkor törekszek arra, hogy nekem is úgy menjen, de sokszor csak bénán érzem magam miatta mert annyira nem megy szépen :D
2021. aug. 30. 14:32
5/7 anonim válasza:
#1 vagyok. Igazából nem tudom, csak tippeltem. Valami oka csak volt, hogy a nyelvtant meg tudta tanulni úgy ahogy, de a kiejtést nem igazán. Te jól teszed, hogy törekszel rá. Őket szerintem nem érdekli.
7/7 anonim válasza:
A w-t valóban nem v-nek ejtik. Ha nagyon hasonlítani akarom valamihez, akkor olyasmi, mint egy rövid, gyors u. A britek az ún. true t hangot ejtik ebben a szóban, az amcsik a flap t hangok, ami egy gyors d hanghoz hasonlítható. A véghang pedig semmiképpek sem k. Vagy n, vagy pedig egy veláris n (ezt a veláris n hangot ejtjük pl. az Aranka név ejtésekor).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!