Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen módszert ajánlanátok a...

Milyen módszert ajánlanátok a német tudásom felfrissítése, fejlesztése céljából?

Figyelt kérdés
2019-ben érettségiztem belőle, 18-ban középfokot szereztem, valamivel afölött tartottam szint tekintetében, de egyéb teendőim miatt nem foglalkoztam vele különösebben, pedig a felsőfok miatt megérte volna... Azóta nem használtam a németet néhány rádió adást hallgattam meg legfeljebb. Tudom, most sokan a torkomnak fognak esni, de se a filmek, se a könyvek életemben nem kötöttek le, idegen nyelven meg főleg nem. Ellenben a nyelvtant imádtam tanulni, magamban kitalált monológokat mondani, németül gondolkodni. Fura vagyok tudom. Online tesztek összességében azt mutatták, hogy pont a B2 szinten állok, vagyis olyan sokat nem felejtettem még, de szeretném itt megállítani, és valahogy felfrissíteni az eddigieket, esetleg továbbépíteni a nyelvtudásomat. Milyen módszereket választanátok a helyemben?

2021. aug. 14. 23:45
 1/6 anonim ***** válasza:
36%

Most jöhetnek bármivel, de a legjobb módszer, ha németül akarsz tanulni, hogy szerezz egy német szeretőt.

Akkor motiválva leszel, mert akarsz majd kommunikálni és észre sem veszed, ripsz-ropsz megtanulod a nyelvet, ráadásul folyamatosan és ingyen kontrollálnak is.

Tapasztalatból beszélek, volt egy lengyel csajom és három hónap alatt alapfokon megtanultam lengyelül, majd úgy egy év alatt erős középfokon, aztán abbamaradt, azóta kevésre emlékszem, de a kiejtésem most is tökéletes.

Ugyanez volt a némettel is - a legjobb nyelvtanár az, aki a csókjainkat visszaadja.

2021. aug. 15. 05:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha szeretsz magadban kitalált monológokat mondani, az igen szerencsés szerintem, tedd azt. Vezess naplót, vagy csak úgy beszélj, mi történt veled aznap, gondolj egy megosztó témára és találj ki köré egy vitát, párbeszédet stb. Ezzel aktívan használhatod a nyelvet, a hiányosságokra hamar fény derül.
2021. aug. 15. 07:05
 3/6 anonim ***** válasza:
20%
A monológ nem elég, kellenek a podcastok, könyvek is! Hogyan akarod használni a szavakat, ha még nem találkoztál velük? Csak úgy fogsz velük találkozni, ha rengeteget olvasol, hallgatsz az adott nyelven.
2021. aug. 21. 22:07
 4/6 anonim ***** válasza:
A kérdező 3 éve tette le a középfokú nyelvvizsgát, ebből merem feltételezni, hogy találkozott már szavakkal, nem a nulláról indul.
2021. aug. 21. 23:49
 5/6 anonim ***** válasza:
20%
Tudom, de attól még szavakból, kifejezésekből sosem lehet elég. Már 12 éve tanulom a nyelvet, de még mindig találok újat, amelyeket be lehet építeni a monológokba.
2021. aug. 22. 00:38
 6/6 anonim ***** válasza:
YouTube-videók, pl. Easy German
2021. aug. 28. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!