Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi az, hogy valaki "felveszi...

Mi az, hogy valaki "felveszi az oltást"?

Figyelt kérdés

Miért, leesett?

Ettől jobban hangzik, vagy "elegánsabb", mint azt mondani, hogy "beolttatja magát"? (Az oltakozás szótól lilát látok.)

2021. aug. 14. 21:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Te kérdező, szerintem olvassál. Attól gyarapodik a szókincsed. És meg fogsz lepődni, hány jelentése van a felvesznek, ami előtte nem esett le.
2021. aug. 16. 07:48
 12/17 anonim ***** válasza:
Ez nem az olvasottsagtol függ. rohadt sokat olvasok, rengeteg jarvanyokkal kapcsolatos szépirodalommal is találkoztam már az életemben, de ezzel az bornirt kifejezéssel eddig sosem találkoztam.
2021. aug. 16. 09:44
 13/17 anonim ***** válasza:

"rohadt sokat olvasok, rengeteg jarvanyokkal kapcsolatos szépirodalommal is találkoztam már az életemben"

Honnan tudod, hogy járványokkal voltak kapcsolatosak, mikor válaszodból az tűnik ki, ha sokat is olvasol, de igen keveset értesz. Elvégre én nem írtam azt, hogy az oltást felveszi-vel találkozni. Hanem azt - bár ez csak ismétlés, ha elsőre nem értetted, mit jelent, most sem fogod - hogy azon a jelentésén kívül, hogy lehajol valami leesettért, egy csomó más jelentése is van, amikor nem hajol le.

2021. aug. 16. 12:55
 14/17 anonim ***** válasza:

13: uramisten 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ azt próbáltam érzékeltetni, hogy: habár temérdek sok TÉMÁHOZ kapcsolódó konyvvel talalkoztam már az életemben -akar egy mű, többféle fordítási valtozata...- sosem használták ezt a formát.

Te valóságban is ilyen kiallhatatlan vagy?

2021. aug. 16. 14:33
 15/17 anonim ***** válasza:
Én felveszem az oltakozást! :O
2021. aug. 18. 19:01
 16/17 A kérdező kommentje:
A hátadra vagy videóra?
2021. aug. 18. 19:21
 17/17 anonim ***** válasza:
A bakancslistámra
2021. aug. 18. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!