Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az indiaiak mit mondanak a...

Gallits Gábor CsabaPalple kérdése:

Az indiaiak mit mondanak a saját nyelvükön a lóra és a tevére egyes és többes számban?

Figyelt kérdés
2021. jún. 27. 12:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Tessék, hindi nyelven:

गोली मार golee maar

घोड़ों ghodon

ऊंट oont

कई ऊंट kaee oont

2021. jún. 27. 12:40
 2/8 anonim ***** válasza:

ez pedig a "Köszönöm":

धन्यवाद

2021. jún. 27. 15:56
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,mert ezekkel nagyon sokat segített/segítettél nekem és másoknak is :-)
2021. jún. 27. 16:53
 4/8 A kérdező kommentje:
Azt is meglehet tudni,hogy Észak Indiában és Nyugat Indiában melyik szót használják a lóra vagy ott is az összes fent leírt szót?
2021. jún. 27. 20:58
 5/8 anonim ***** válasza:

3 Szívesen.

4 a hindi a hivatalos nyelv Indiában - azon tudnak egymással kommunikálni, 500 millióan beszélik.Valószínű. hogy északi és nyugati részen ezt használják, de ezt nem tudom pontosan, lehet, hogy nyugati részen a gudzsaráti nyelven máshogy szól a "ló",de a hindit értik itt is. Vannak egyéb rokon nyelvek Indiában, az alább látható, hogy melyiket hol beszélik:

[link]

A betűk szanszkrit nyelv betűi - ha valamikor esetleg nyelvekkel szeretnél foglalkozni a szanszkrit nyelvet érdemes tanulni. Gazdag irodalma van, az indoeurópai nyelvcsalád őse a szanszkrit.

2021. jún. 28. 07:15
 6/8 A kérdező kommentje:
Kedves #5 Ismét köszönöm szépen a válaszokat, egyébként szeretnék nyelvekkel foglalkozni és tudok romani cigány nyelven,mind az eredeti kárpáti cigány nyelvnek nevezett,mind az oláh cigány nyelvnek nevezett nyelvjárások szempontjából és tudom azt is hogy nagyjából milyen különbségek vannak,hiszen az első vándorló cigányok nyelvének az egyik alapja az Észak-Indiában beszélt nyelvek és ezt egy nálam idősebb kárpáti cigány származású személytől tudtam meg,aki kis kora óta érti és beszéli a mi nyelvjárásunkat.
2021. jún. 29. 10:41
 7/8 anonim ***** válasza:

Hát akkor hajrá! Jó dolog nyelvekkel foglalkozni. Itt látható az indoeurópai nyelvcsalád - nagyon sok nyelv tartozik ide, és őse a szanszkrit nyelv (a magyar nem ebbe a családba tartozik, de a cigány-nyelvek igen) (Mindegyik választ én írtam.) A nyelvtanulás úgy eredményes, ha napi ritmusban történik (mint minden képességfejlesztés, a zenélés, a sport is) tehát pl. többet ér minden nap félórát foglalkozni a nyelvvel, mint ha egy héten egyszer 5 órát tanulsz. Kell tanár is, a neten is találsz segítséget

[link]

Drukkolok neked, hogy legyen szorgalmad és kitartásod a nyelvtanuláshoz!

2021. jún. 29. 19:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Itt látható az indoeurópai nyelvcsalád - kimaradt:

[link]

2021. jún. 29. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!