Az indiaiak mit mondanak a saját nyelvükön a lóra és a tevére egyes és többes számban?
Tessék, hindi nyelven:
गोली मार golee maar
घोड़ों ghodon
ऊंट oont
कई ऊंट kaee oont
3 Szívesen.
4 a hindi a hivatalos nyelv Indiában - azon tudnak egymással kommunikálni, 500 millióan beszélik.Valószínű. hogy északi és nyugati részen ezt használják, de ezt nem tudom pontosan, lehet, hogy nyugati részen a gudzsaráti nyelven máshogy szól a "ló",de a hindit értik itt is. Vannak egyéb rokon nyelvek Indiában, az alább látható, hogy melyiket hol beszélik:
A betűk szanszkrit nyelv betűi - ha valamikor esetleg nyelvekkel szeretnél foglalkozni a szanszkrit nyelvet érdemes tanulni. Gazdag irodalma van, az indoeurópai nyelvcsalád őse a szanszkrit.
Hát akkor hajrá! Jó dolog nyelvekkel foglalkozni. Itt látható az indoeurópai nyelvcsalád - nagyon sok nyelv tartozik ide, és őse a szanszkrit nyelv (a magyar nem ebbe a családba tartozik, de a cigány-nyelvek igen) (Mindegyik választ én írtam.) A nyelvtanulás úgy eredményes, ha napi ritmusban történik (mint minden képességfejlesztés, a zenélés, a sport is) tehát pl. többet ér minden nap félórát foglalkozni a nyelvvel, mint ha egy héten egyszer 5 órát tanulsz. Kell tanár is, a neten is találsz segítséget
Drukkolok neked, hogy legyen szorgalmad és kitartásod a nyelvtanuláshoz!
Itt látható az indoeurópai nyelvcsalád - kimaradt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!