Miért írják néhányan Instagramon bemutatkozásnál, hogy she/her?
Figyelt kérdés
Értem, hogy ez nőnemet jelent, de ezt miért hangsúlyozza ki így néhány lány, ha úgy is látszik? Vagy van ennek valami más jelentése is?2021. ápr. 15. 21:45
1/5 anonim válasza:
Valóban furcsa lehet elsőre, de annyi mindent láttam már, teljesen meg tudom érteni a dolgot.
2/5 anonim válasza:
Ez egy újabban elterjedt szokás angol nyelvterületen, hogy jelzik, melyik személyes névmásokat szeretnének ha mások használnának rájuk. Email aláírásokban, közösségi oldalakon, stb. Ennek oka egyrészt az, hogy a mai világban nem feltétlen nőként vagy férfiként azonosul valaki, aki adott esetben nőnek vagy férfinak néz ki. De az benne van, és valószínűleg ez a gyakoribb, hogy sokaknak van unisex vagy egzotikus neve, amiről nem könnyű eldönteni, milyen nemű egyénhez tartozik.
3/5 anonim válasza:
A tender bolondéria miatt van, mert hiszti rohamot kapnak, ha valaki nem olyan névelőt használ velük kapcsolatban, amit ők kitalálták.
4/5 Abody válasza:
A második válaszára még tovább fűzném, hogy jó szokás tud ez lenni, még ha te magad nem is vagy feltétlenül érintett, csak arra, hogy normalizáljuk a dolgot azok számára, akik érintettek, így nem feltétlen tűnik ki annyira. Nagy a különbség mikor a névmás preferencia megadása egyet jelent a transzneműséggel, kontra amikor az emberek negyede amúgy is megadja és csak sima rutin részévé válik.
5/5 anonim válasza:
Elterjed a hülye genderség is azaz a társadalmi nem. Manapság már ki kell írni mi vagy illetve minek tartod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!