Miért mondták a prostituáltakra, hogy repedtsarkú? Mi köze van hozzájuk? Honnan ered?
Most utánanéztem (ha valaki figyelné a kereséseimet, nem értené, ki keres rá, hogy repedtsarkú Jókai :D) és az Értelmező szótárban az első idézetnél nála még nem ezt jelentette, hanem hogy rendetlen, elhanyagolt külsejű. A másikba, ami a Fekete gyémántokból van, első ránézésre bele lehet magyarázni, hogy utcalányt jelent, de szerintem itt is valószínűbb az első jelentés (már abból is kiindulva, hogy a település, ahol a történet kezdődik, alighanem túl kicsi ahhoz, hogy eltartson egy utcalányt, és abból, ahogy Evila fél attól, hogy Berend szeretőjének nézik, az is látszik, hogy nem tűrné el a falu). Szerintem simán lehet, hogy akkor alakult ki ez a kifejezés, amikor már hordtak magas sarkút.
Sokat van rajtuk cipő,egész évben.Vannak,akik szex közben sem veszik le.
Nincs is olyan,amelyiknek ne lenne kirepedve a sarka.
De azért,szeretjük őket.Ők is nők.
Főleg azt,amelyik tetszik is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!