Cigányul mit jelent a gyá?
Figyelt kérdés
Mint pl. gyá more.2021. febr. 23. 18:00
1/12 anonim válasza:
Miert nem a ciganyokat kerded?
2/12 anonim válasza:
Kb. annyit jelenthet, mint a majmoknál a huhogás, vagy a galamboknál a búgás stb.
3/12 anonim válasza:
Szlengszótár szerint: világmegrengető eseményre reagáló felkiáltás.
Egyébként ilyen rácsodálkozás féle, cikis helyzetknél is mondják.
4/12 anonim válasza:
A legszebb az egészben, hogy ez nem egy cigány szó.
5/12 A kérdező kommentje:
Akkor milyen?
2021. febr. 25. 16:11
6/12 anonim válasza:
Ugyanolyan magyar indulatszó, mint a jajj, gyaa, oh, stb. A "dikh" már valóban cigány szó, azt jelenti, 'nézd'. Tipikus cigány indulatszó az "amaj", ami valami olyasmit jelent, hogy 'hoppá' vagy 'jaj'.
7/12 anonim válasza:
Hol magyar a gyaaa? Én egy magyartól se hallottam életemben, csak cigánytól. Lehet hogy nálatok így beszélnek, de semmilyen formában sem magyar, egy magyar irodalmi alkotásban sincs "gyááá", ellenben menj oda egy cigánnyal beszélgetni, minden második alkalommal azt mondja gyááá
8/12 A kérdező kommentje:
Én se
2021. febr. 25. 19:11
9/12 anonim válasza:
Sokkal kevésbé hallani cigányoktól, legalábbis mifelénk szinte kizárólag nemcigány társaink használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!