Mit jelent a "there you go" kifejezés?
itt van neked
Ezt jelenti a kifejezes, illik a szovegedbe?
Több mindent is jelenthet.
Keresel valakit, és megtalálod:
There you go! = Hát itt vagy!
Valaki valami idegesítőt csinál/mond:
There you go again! = Már megint kezded?!
Illeve a "here you go"-hoz hasonlatosan, jelentheti azt, hogy "tessék", amikor valakinek adsz valamit.
you te
go menni
there ott, oda
elso vagyok meg mindig
Na, akkor mar ertem, hogy miert irtam en is le neked azt, hogy itt van neked forditaskent. Az elottem levo valaszolo leirta helyesen, hogy jelnetheti azt is, hogy tessek.
Igy akartam en is, de nekem mashogy jott ki a forditas: itt van neked. Akkor megsem rossz az elso forditas, szerencsere!
Elso vagyok
a hát itt vagy az there you are, nem there you go.
A ther you go, azt akkkor mondják amikor adnak valamit, ittvan neked kb.
Az előttem lévő hozzászólónak:
Bocs, igazad van a "hát itt vagy" tényleg "are" és nem "go", bár én már a "go"-s változatot is hallottam amerikaiaktól (akik mellesleg legkevésbé sem beszélik helyesen a saját anyanyelvüket, úgyhogy ez nem jelent semmit).
Ezt viszont kifelejtettem a listából: szövegkörnyezettől függően jelentheti még azt is, hogy "végeztünk, elmehetsz" illetve olyasmit, hogy "kész is van".
Tanulság: legközelebb szövegkörnyezettel együtt tessék ilyen kérdést feltenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!