Does your character live with their mother? Ez így helyes?
A "does" lelopja az igéről az -s ragot, (ezért nem "do" és ezért "live").
A "their"-höz azért nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem a szereplőt és a körülményeit. Jó, amit írtál: ...live with his/her mother - de van olyan szitu, ahol a their is megáll (pl. a szereplőnek van tesója).
Köszi a válaszokat, ezt nem tudtam, hogy a gendersemlegességet is így fejezik ki. Nyilván azért kérdezte így, mert gondolhattam akár hím, akár nőnemű karakterre is. (egyébként nőneműre gondoltam)
"de van olyan szitu, ahol a their is megáll (pl. a szereplőnek van tesója)."
Ilyen esetbe az alanyt is többesszámba kell rakni? Mert ha nem, nekem úgy nagyon furcsa értelmetlen.
Tehát úgy értem, hogy "do your characters live vith their mother?"
Szóval nem tudom érthető e mit akarok mondani.:D Többesszámban , pl a tesójával együtt, ott egyértelmű, hogy their kell, de ott a "charakter" szó is kap egy s-t a többesszám miatt és does helyett do lesz. Megfelel-e a their, ha tudjuk, hogy a karakter nőnemű, de van mondjuk tesója, de az alanyt nem tesszük többesszámba? Vagy hogy érted milyen esetben elfogadható még a their?
Vagy az angol mond olyat, hogy "ő az anyjukkal él? ( a testvérével együtt)
Mert a magyar úgy mondja, hogy ő az anyjával él, vagy ők az anyjukkal élnek, ami logikus is, de nem keverik. Bocs, ha totál félreértettem.
"Megfelel-e a their, ha tudjuk, hogy a karakter nőnemű, de van mondjuk tesója, de az alanyt nem tesszük többesszámba?"
Nem, ilyenkor mindenképpen her-t kell használni, akár van tesója, akár nincs...
Kedves hetes, új távlatokat nyitsz az angol nyelv oktatásában. S hogy fordítanád a he/she (it) névmásokat, ha a they azt is jelenti, hogy ő?
Kedves kérdező, ha nem változott túl nagyot a világ az elmúlt években, akkor a _their_ továbbra is egy embernél több (legalább kettő, és a felső határ a csillagos ég:) tulajdonát jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!