Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az Angolnyelvben miért mondják...

Az Angolnyelvben miért mondják olyan gyorsan a szavakat?

Figyelt kérdés
Egyszerűen olyan gyorsan mondják hogy nem értem vagy valami mást értek nem azt a szót amit mondanak.
2020. júl. 5. 19:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hallottal mar spanyolokat beszelni?

Az angolok nem is hadarnak annyira, inkabb hajlamosak elharapni a szavak veget. Azert erzed gyorsnak, mert gyenge a beszedertesed. Sok-sok gyakorlassal, angol nyelvu filmekkel (amiken a felirat is angol) rengeteget lehet fejleszteni rajta.

2020. júl. 5. 20:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Elő emberek között kevesen beszélnek gyorsan angolul. Filmeken, sorozatokon gyakoribb a gyors beszéd. Pl Philip DeFranco show elég gyorsan beszél, bár én azon tanultam meg angolul.
2020. júl. 5. 21:33
 3/6 anonim válasza:
Amikor angolul néztem sorozatot a gyatra angolommal nekem inkább az tűnt fel, hogy irritálóan lassan beszélnek és nem nagyon fejezik be a szavakat. Lehet én azért hallom lassúnak mert hadarok (elég durván) és a közvetlen baráti köröm is.
2020. júl. 5. 23:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Magyarként valóban van egy nehézség egy angol szövegben hallható szavak kihallásában, felismerésében. Mégpedig azért, mert minden magyar szónak az első szótagjára esik a hangsúly (azt ejtjük erőteljesebben), emiatt megszoktuk, hogy ha hangsúlyosan ejtett szótagot hallunk, akkor azt automatikusan egy új szó kezdetének véljük. Ott és csak ott véljük egy új szó kezdedét felfedezni. Ez azonban a nálunk népszerű idegen nyelvek egyikére sem jellemző sajnos, mivel azok szavainak nem csak az első szótagjára eshet a hangsúly, így ezt a stratégiát az egyes szavak kihallására el kell felejtenünk.

Ha pl. azt halljuk, "sibö lívzinököm júnödiövindö vidzsuölz" – ezt hiába próbáljuk magyar füllel négy szóként értelmezni, hiszen valójában ez hangoztt el: She believes in a community of individuals.

Az angol beszédsebessége valójában semmivel sem gyorsabb mint a magyaré, csak "összefolynak" a szavak, mert a hangsúlynak nincs szóelkülönítő funkciója, Ezért tűnhetnek ezek a nyelvek a kezdők számára hadarónak. De odafigyeléssel és gyakorlással ezen sokat lehet segíteni.

2020. júl. 6. 10:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Aki nem tud magyarul, annak is gyorsnak tunik mikor egy magyar anyanyelvu beszel.
2020. júl. 6. 13:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem mondják gyorsan a szavakat, csak rossz az angoltudásod. Majd ha jobb lesz, akkor érteni fogod, és nem fog gyorsnak tűnni.
2020. júl. 6. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!