Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az, hogy ego?

Mit jelent az, hogy ego?

Figyelt kérdés
Sok helyen hallottam már, de igazából pontosan nem tudom, hogy mit jelent. Főleg arra lennék kíváncsi, hogy mit jelent az, hogy ha valakinek nagy az egója. A válaszokat előre is köszönöm.

#ego #Nagy ego
2020. jún. 8. 22:29
 1/2 2*Sü ***** válasza:
76%

> Mit jelent az, hogy ego?

Google: ego

1. szöveges találat: [link]

> Főleg arra lennék kíváncsi, hogy mit jelent az, hogy ha valakinek nagy az egója.

Alapvetően negatív hangvételű minősítés. Azt jelenti, hogy az illető túlértékeli önmagát, az önös érdeket helyezi előre, vagy túlzott önbizalommal, önértékeléssel rendelkezik (nagyobbal, mint ami érdeme alapján megilletné). Nagyjából azt jelenti, hogy az illető beképzelt, öntelt, elbizakodott, többre tartja magát másoknál, vagy a tényleges önmagánál.

2020. jún. 9. 00:53
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Véletlenül arra nyomtam, hogy a válasz nem hasznos. Ezért szeretnék bocsánatot kérni.
2020. jún. 9. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!