Érdekes praktikák a nyelvtanuláshoz? Hanyatlott a kedvem,
vissza kellene szerezzem.
Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem el önszorgalomból spanyolul tanulni, de sajnos eltűnt a kezdeti lelkesedés. Valamivel fel kellene dobni a tanulást, vagy esetleg új módszereket kellene bevetni, mert nem szeretném, ha most abbamaradna a dolog. Adjatok tippeket érdekesebb tanulási stratégiákra!
20/L
2010. júl. 28. 22:22
1/5 anonim válasza:
Nálam remekül bevált az angol és a francia tanulásnál is a könnyített szókincsű irodalom (idegen nyelvű könyvesboltban beszerezhető), később kortárs irodalom eredetiben, filmnézés eredeti hanggal, francia és angol nyelvű tv adókat is néztem rendszeresen (ez mondjuk a mai napig így van), illetve szereztem magazinokat, újságokat. Ez 10-15 éve volt, most már az internet az alapvető: keress spanyol nyelvű blogokat, amik érdekelnek, chat-elj spanyol fickókkal :), nézz a youtube-on számodra érdekes témákat stb. A lényeg, h' érdekes legyen, akkor szinte észrevétlenül ragadni fog rád a nyelvtudás.
2010. júl. 28. 22:47
2/5 anonim válasza:
Mintha én írtam volna ezt :D Szintén 20/l, szintén spanyol, szintén nem rég kezdtem, szintén hanyatlott a kedvem és szintén nem szeretném abbahagyni. Hát, nekem elég annyi, hogy meghallgatok egy bizonyos számot, és attól egy kicsit visszajön a motiváció, de az enyém nagyon egyedi eset XD Hallgass spanyol zenét, nekem olyankor olyan érzésem van, hogy érteni akarom, miről szól a szöveg.
2010. júl. 28. 22:51
3/5 anonim válasza:
Első vagyok: amikor elküldtem a válaszom, akkor jutott eszembe, hogy az egyik legjobbat, a zenét elfelejtettem írni. De látom, a második válaszadó pótolta. Mindkettőtöknek sikeres nyelvtanulást kívánok!
2010. júl. 28. 23:01
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek, jó tippeket adtatok :)
Második: van-e kedved csevegni, hogy hogy haladsz, miből tanulsz stb? Esetleg még motiválhatnánk is egymást :)
A szókincs bővítésére használd az Anki programot a nagy spanyol kártyacsomaggal. 10 ezer szót kb. 200 nap alatt be lehet magolni úgy, hogy ebből 5-6 ezer meg is marad. 5 ezres szókinccsel meg már elég jól el lehet boldogulni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!