Budapesten lehet valahol kurd nyelvet tanulni?
Maximum maganembertol, ha ismersz ilyet. A kurdok egy orszag nelkuli nemzet / nep, hivatalos kurd nyelvoktatas meg ott se nagyon van, ahol elnek (mar amennyire hagyjak oket elni).
#1 ha mar rasszista akarsz lenni, legalabb ostoba ne legyel (bar ezek kez a kezben jarnak): nincs 'iszlam nyelv'.
#2: ezt egy kurdnak ne nagyon emlitsd igy meg, lehet hogy nem teszed az ablakba amit kapsz erte...
Nem láttam mit írt az első válaszoló, gondolom levették :/ a kettes meg már kapott egy kis igazítást.
Köszönöm szépen egyébként, gondoltam hogy ez lesz a kimenetel, elvégre a kurd nyelv nem igazán egy népszerű nyelv hogy így fejezzem ki magam. Voltam irakban és törökország déli részén is kurdoknál, igazából ott lettem szerelmes a csodás kultúrájukba és az emberekbe. Szakdolgozatomat róluk írnám, és jobb lenne egy két interjút is bele tenni velük, ezért szerettem volna egy tanárt aki beszéli valamelyik dialektust. De úgy tűnik muszáj lesz máshogy megoldanom :)
😯😯 Én miért vagyok rasszista meg idióta??? Én voltam az 1.válaszoló aki szerint a török nyelvet használják,igen. És nem okoskodom hanem tudom. Mivel az egyik sógorom kurd.
És tud beszélni törökül de otthon a kurdisztánok beszélnek egy kevert nyelvet. Amit szinte lehetetlen megtanulni. Arra oda születni kell.
Csak segítene az ember és itt kapja ezt a sok mocskot..
5-ös:
Igen, tudom, hogy a kurdisztáni régió török részén törökül is beszélnek. Ott beszélik a kurmanji dialektust, csak sokan ilyen kissebb városokban is akár egyfajta kevert nyelvet beszélnek a kurdok. Viszont ugye irakban, ahol autonóm területük van ott a sorani dialektust beszéli egységesen mindenki. Mind a kettőnek örülnék, ha lenne valaki aki beavatna :/
60%-os, igen neked írtam. Te írtad, hogy a "kurdistánok" törökül is beszélnek ezért elég a török nyelv. Amenyit te tudsz róluk, sógorod neked a Pici kutya nem kurdisztán. Kurdisztán azt jelenti - Kurdország (nem mint állam mert az nincs, hanem mint a kurdok által lakott terület).
Igen, a kurdok beszélnek törökül, vagy perzsául,vagy fársziul, vagy arabul attól függően, melyik államban élnek. De azt mondanod, hogy minek kurdul tanulni, elég törörkül, olyan mintha azt mondanád egy idegennek, hogy minek magyarul tanulni, elég szlovákul, mert a magyarok tudnak szlovákul. Tudnak a felvidékiek , és románul az erdélyiek, és így tovább .....
Chill emberek! Ez egy ártalmatlan kérdés lett volna! :D
Egyébként megismertem egy kurd bácsit, aki Irakban élt és segíteni fog nekem a sorani elsajátításában :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!