Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért ezek a helyes válaszok...

Miért ezek a helyes válaszok az angol tesztre?

Figyelt kérdés

1/

I ... down and closed my eyes.

Helyes: lay

(Szerintem pedig laid his a closed is múlt időben van)

2/

I ... getting up late when I was a child.

Helyes: got used to

(Szerintem pedig: I was used to getting up: 5 perc angol újságból egyszer ilyen kifejezést tanultam meg)

3/

They said they ... wait for the bus for an hour yesterday.

Helyes: had had to

(Szerintem: had to. Miért bonyolítjuk?)

4/

I don't know ... on my thumb

Helyes: how the cut got

(Szerintem: how did the cut get)

5/

Does Sue know ... attractive?

Helyes: she is

(Szerintem: how is she)

6/

Peter tore up my photo, ... upset me.

Helyes: which

(Szerintem: what)

Köszönöm előre is :)

2020. ápr. 26. 19:23
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

1. A lie (fekszik) múlt ideje: lay.

2. mindkettő jó, csak mást jelentenek: got-tal "rászokott", was-zal "az volt a szokása"

3. azért had had, met a főmondat (they said) múlt időben van, és ez függő beszéd -- keress rá

4. ez is függő beszéd (kérdés), tehát nem valódi kérdés, ezért egyenes szórend van

5. szintén függő kérdés

6. itt a kötősző a teljes tagmondatra (Peter tore up my photo) vonatkozik, ilyenkor csak a which jó, vesszővel előtte. A what sehogy sem lenne itt jó, mert az előtt igének kéne állnia, a photo pedig főnév. Plusz vessző sem lehetne előtte.

2020. ápr. 26. 19:34
 2/7 anonim ***** válasza:
24%

1. Az elsot en se ertem 😂

2. A mondat azt jelenti, hogy "gyerekkent hozzaszoktam, hogy keson kelek fel." Amit te irsz pedig, hogy "amikor gyerek voltam keson keltem fel."

3. Mert ez a nyelvtan.

4. Azert mert ez hirtelen tortent. Nem folyamatosan kerult oda a vagas. Csak hirtelen ott termett.

5. Sue tudja, hogy vonzo? Angol forditasban nem kell leforditani azt, hogy "hogy".

6. Amit jelent az, hogy "peter szettepte a fotomat ami felidegesitett." Amit te irsz az "peter szettepte a fotomat, mi felidegesitett." Ennek igy semmi ertelme.

Nem tokeletes a forditasom de remelem valamennyire ertheto mit szerettem volna mondani.:)

2020. ápr. 26. 19:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

1. lie vs lay

Nem ugyanaz a kettő, itt lie-t használunk, aminek lay a múlt ideje. Erről bővebben: [link]

Azért küldtem a linket, mert ez szerintem érthetőbben fogalmaz, mint ahogy én fogalmaznék.

2.

I got used to getting up late when I was a child. Hozzászoktam a késői felkeléshez, amikor gyerek voltam.

I was used to getting up late when I was a child. Hozzá voltam ahhoz szokva, hogy későn kelek fel.

De amúgy mindkettő jó, szóval nem is értem, hogy mitől lenne helytelen a második, csak jelentésben térnek el.

3.

Reported speech. Egyébként a te megoldásodat is megértik (pont azért, mert lusták és nem akarják tovább bonyolítani :D), sőt, szerintem rengetegen vannak/vagyunk, akik nem használják mindig helyesen ezt, de valójában ha egy ilyen van, hogy "they/she/etc said ...", akkor az utána következő részt "egy igeidővel vissza kell csúsztatni".

Előbb történt meg az, hogy ők vártak a buszra, mint az, hogy ezt elmondták. -> ez a past perfect igeidő

4.

Itt pont te szeretnél bonyolítani. Már egyszer használtad a segédigét (do), így ezután már nem kell, csak simán múlt időbe teszed az igét (itt get), mert ugye a múltban történt. Erre vonatkozó kérdés*: Do you know how the cut got on your thumb? I don't know how the cut got on my thumb. Tulajdonképpen a kérdésben egyenes jelen idejű szórendet használtam, ahogyan válaszolnék is rá. Én legalábbis így jegyeztem meg ezt a szórendet, de nem találtam sajnos erre vonatkozó rendes magyarázatot sehol...

*indirekt kérdések: [link]

5.

Itt a te megoldásoddal az lehetne, hogy "Does Sue know how attractive she is?", de ez egy kicsit megváltoztatja a mondat jelentését, és még csak nem is az üres helyre írtuk be.

6.

Ha van ott egy vessző és ez egy kötőszavakkal kapcsolatos kérdés, akkor which. A what-ot, mint kötőszó egy ilyen mondatban, felejtsük el.

2020. ápr. 26. 20:02
 4/7 anonim ***** válasza:
88%

A felkelésnél ott van a trükk, hogy nem volt olyan válasz, hogy was used to. :D :D :D

Ezek voltak a lehetőségek:

used to

got used to

was

was used

Kérdező, ravasz, nagyon ravasz... :D

2020. ápr. 27. 10:19
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
És még nem is tetszik neki a megjegyzésem, ahelyett, hogy elnézést kérne mindenkitől a félrevezetésért, lepontoz...
2020. ápr. 27. 22:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez megnyugtat, nekem tetszett :D
2020. ápr. 28. 12:13
 7/7 A kérdező kommentje:

Nahát, mennyi válasz! :)

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Főleg neked kedves #3 a linkeket!!! :)

És Sztrogooooof!!! :DD

Hát mennyire igazad van! Tényleg nem is volt olyan lehetőség, amit én jónak gondoltam! Akkor ezek szerint teljesen bele vagyok szerelmesedve az "I was used to getting up early when I worked as a postman" kifejezésbe :D Meg kellett néznem a könyvben még egyszer, és tényleg nincs ilyen... Nagyon különösss... Szóval akkor mától együtt csináljuk a teszteket, és elmagyarázod nekem mindig a helyes válaszokat, vagy hogy is mondtad??? :'D :D

És nem pontoztam ezidáig senkit:

(Ment mindenkinek a zöld)

[link]

[link]

2020. ápr. 28. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!