Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent a fészekhagyó...

Mit jelent a fészekhagyó kifejezés?

Figyelt kérdés
Valaki írja már le egy mondatban!

2020. ápr. 3. 08:10
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Olyan madarak, amelyeknek tojásból kibúvó fiai mindjárt pelyhesek és fészküket elhagyhatva, élelmüket is mindjárt maguk keresik.
2020. ápr. 3. 08:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Hogy még nem tud repülni, ki sem fejlődtek rendesen a tollai, de már kiugrik a fészekből. Utána a szülei a talajon eteti. Közben míg a szülő madár élelmet keres, ő el-el ugrál, máshová, de a csipogására a szülei megtalálják, és viszik neki a táplálékot. Egyben ő is hamar rájön, hogy táplálékot szerezzen magának.

Tipikus fészekhagyó a fekete rigó!

Sajnos azonban nagyon veszélyes életforma ez, mert amelyik fióka kiugrott már a fészekből, az nem igazán fog már oda visszajutni. A következő napok éjszakáit is valahol a talajon vagy bokrok, növények alsóbb ágain ülve töltik. Így viszont ki vannak téve a ragadozóknak, elsősorban a gonosz házi macskáknak!

Én pl számtalanoszor találok fiókaszezonban madártetemeket, amiket az erre kóborló szemét macskák gyilkoltak le.

Sokszor próbáltam már rigófiókát visszatenni estére a fészekbe, de nem maradnak.... Illetve ez azért sem jó politika, mert ha a fészekben még van más fiókatestvére, aki még nem ugrált ki, akkor ha egy ember közelíti a fészket, azok is könnyen kiugranak, és akkor már még több kicsi lesz a talajon éjszakára...

Na nem könnyű az élet. Egy biztos! Ne szaporítsd a kijárós macskákat!!! Ha macskát tartasz, heréltesd ki, meg adj neki fogmzásgátlót, és tartsd őket eleve lakásban vagy zárt kifutóban!

2020. ápr. 3. 09:05
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
2 tavaly nekünk is volt 4 fióka. Egyszer megijedtek és kiugrottak, hiába fogdostam össze őket, és tettem vissza, csak az egyik maradt kb. 10 percig, aztán az is elment. Viszont a szülők odacsapkodtak nekik folyamatosan, amikor veszély(én) Közeledett, hogy repülésee ösztökéljék őket.
2020. ápr. 3. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!