Mit jelent, honnan ered a "lőtéri kutyát sem érdekli" szleng?
Figyelt kérdés
Mit keres egy lőtéren egy kutya? vagy azért mondják, hogy ez nem nagy dörrenés - vagyis nem ijedne meg tőle egy kutya?#szleng #lőtéri
2020. febr. 7. 10:53
1/11 TappancsMancs válasza:
Tippem van rá. A mondásból szerintem következik, hogy régebben a lőterek ezek szerint nem voltak körbekerítve így egy kóbor kutya be tudott oda menni, és nem foglalkozott a lőtéren a kóbor kutya azzal, hogy ott lövöldöznek. Megszokta a hangos dörrenéseket, a lövést meg nem is igazán értette, így az neki kimaradt. Na így a lőtéri kutya viselkedése teljesen semmivel sem törődő volt, mert még egy lőtéren is lazán kóborolgatott, nem érdekelte, hogy ott lövöldöznek, semmi sem érdekelte, csak mászkálgatott kedve szerint a lőtéren. :D Szerintem ez jön le belőle. :)
2/11 TappancsMancs válasza:
A "Lőtéri kutyát sem érdekli." az annyi, mint nagyon nagyon nem érdekel senkit sem.
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! nekem is az volt a gyanúm, hogy a lövés hangja, a dörrenés, nem érdekli, tehát ebből ered. Nem tudom, de azért szerintem a lőterek körbe voltak kerítve, nehogy bekóvályogjon egy-egy kósza vándor, vagy turista, ám a kóbor kutyák számára lehetett rés a kerítésen.
2020. febr. 7. 11:50
4/11 anonim válasza:
A háborúk alatt a dörrenések miatt tele volt kobor kutyával minden. Ezek éheztek, és iszonyatosan féltek. Koboroltak a háborús lötereken, és ették amit találtak...
Na ezek a kutyák iszonyatosan féltek minden apró rezdüléstöl.
Ha a lötéri kutyát sem érdekli, akkor még egy nagyon ilyedös kutyát sem érdekel...
6/11 A kérdező kommentje:
4 igen, lehet... noha ez voltaképpen az ok szemszögéből más irányú közelítés, amit feltételeztem -és 2-es is-, hogy nem érdekli, mert "nem nagy dörrenés", lövés, hanem nem érdekli, mert bár kis rezdüléstől is fél, de ez a dolog azt sem üti meg
2020. febr. 7. 12:37
8/11 A kérdező kommentje:
#7 ezt láttam - de nem értem, miért kapcsolódik a lőtérihez a "bunkó", és azt sem, hogy jön ide a kutya. Az #1-es és a #4-es meggyőzőbb.
2020. febr. 7. 17:24
9/11 anonim válasza:
Egy lôtéri kutya a lövöldözések közepette is a gazdája mellett ül, hüsegesen, vigyázbaülve, szemét sem rebbentve.
10/11 A kérdező kommentje:
9 ez komoly? akkor rossz nyomon jártunk
2020. febr. 9. 21:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!