Ha mondjuk egy nyarat kulfoldon toltenék gyorsabban meg tanulnék angolul?
Szeretnék folyekonyan beszelni angolul.
Először is társalgási szinten hogy meg tudjam érteni az embereket és ők is meg értsenek engem.
Suliban 4es 5ös voltam angolbol, az osztalyfonokom tanitotta az angolt és mindig biztatott hogy nagyon jó erzekem van hozzá es amint lehetősegem van menjek ki Londonba vagy mashova es tanuljak kint is. Szerintetek mennyi idő lenne szukseges ahhoz hogy (nem mondom hogy úgy beszeljek mint aki ek ez az anyanyelve) de tudjak angolul viccelődni, mert ugye ez egy tarsasagban fontos h ha valaki viccet mondd vagy ilyesmi akkor ne csak fa pofaval bamuljak mint a hulyek hanem értsem amit mondd es tudjak nevetni.
Pár hónap alatt is rengeteget lehet fejlődni. Én 1 éve és 3 hónapja vagyok külföldön. Az esetek többségében angolul beszélek, kivéve mikor családommal társalgok telefonon. Illetve közben tanulgatom az államnyelvet (holland), így már hollandul is megértettem magam.
Egy szó mint száz, ragad rád majd a nyelv, mint a kosz. Ha persze napi szinten társalogsz, olvasol, nézel filmet angolul ( angol felirattal az elején). Fogok magadon érezni, hogy szívod magadba a szavakat, kifejezéseket. Keress angol társaságot, barátot. Csak azért mondom, mert ismerek olyanokat, akik magyarokkal mennek ki külföldre és nagyon összetartanak. Ez persze nagyon szép, de így az esetek többségében magyarul folyik a kommunikáció. Ez lelassít, szóval igyekezz angol anyanyelvűekkel körbe venni magad. Vagy olyannal, aki beszél angolul. Az előbbi a legjobb, hiszen ha már tanul az ember, olyantól tegye, aki helyesen megtanít a nyelvtanra, értem ezalatt a helyes beszédet. Sokan hibásan beszélnek és ezt szépen le is lehet koppintani. Kérd őket, hogy javítsanak ki, mert sajna berögzül, így jobb idejében cselekedni. Természetesen ezeket nem azért mondom, mert így tökéletes lesz az angolod, nekem sem az, sőt, de azért igyekezni kell a hibákat kikerülni. És hát mint mindent,az elején a legjobb elkezdeni. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!