Fonetikusan. Pl. más nemzeteknél kötelezően "Hepburn-átírás"-sal kell fordítani a kandzsikat, pl. kanji-nak kell írni. Egyedül a magyaroknak engedik fonetikusan fordítani a szavakat. Pl: cseresznyevirág -> magyar átírás: Szakura, Hepburn: Sakura
2010. júl. 7. 21:19
12/20 anonim válasza:
Örülök neki, hogy szeretnek minket, de a nevek átírásától rosszul vagyok. Egyszerűen zavarja a szemem, mikor azt látom, hogy Kejszuke a Keisuke helyett.
De amúgy tényleg szeretnek minket, szerintük egzotikusak vagyunk, és rokonnépeknek tartanak minket.
2010. júl. 7. 21:25
13/20 anonim válasza:
tény hogy rokonnépek vagyunk:D
egyébként az átírásról a helyesírási szótár dönt nem a japánok:D
2010. júl. 7. 23:58
14/20 anonim válasza:
"egyébként az átírásról a helyesírási szótár dönt nem a japánok:D"
Helytelen megállapítás :) Nyomtatásban engedélyezi a helyesírási szótár mind a Hepburn, mind a fonetikus átírást, viszont a japánok csak nekünk engedték meg, hogy fonetikusan is leírhassunk japán kifejezéseket. Amikor elkezdődtek a japán manga (képregény) fordítások, akkor egyeztek meg japán és a magyar kiadók.
2010. júl. 8. 08:48
15/20 anonim válasza:
"Ezt hallottam Én is, hogy valami felmérések alapján a japánok kedvelnek a legjobban, aztán a Törökök :|
De, hogy miért? Azt már nem tudom, legalábbis ne emlékszem rá! :D"
Na igen, az is egy érdekes dolog, amit a kedves 20:20-as válaszoló mond. Bizony a törökök is szeretnek minket, annál az oknál fogva, hogy mi "olyan sokáig éltünk együtt velük békességben". És ha Törökországba mész magyar turistaként, biztos, hogy pár török a nyakadba ugrik és megölel. Ők így fogták fel Magyarország elfoglalalását.
Japánokat én se tudom.
2010. júl. 8. 08:53
16/20 anonim válasza:
Azért ez aranyos, hogy a törökök emiatt így szeretnek minket, bár az őseink szerintem a kukába vágták volna a szeretetüket a szabadságért.
2010. júl. 8. 13:38
17/20 anonim válasza:
Igen, szeretik,egyébként egész Európáért odavannak.Én is kedvelem őket.
2010. júl. 8. 16:11
18/20 anonim válasza:
Európába szakadt ázsiaiak vagyunk, talán a rokonaik és ami a fő kapocs a népdalok (a pentatónia). Imádják az európai klasszkus zenét és a magyar zenei kultúra kiemelkedő. Ráadásul ott dívik csak igazán a Kodály-módszer.
2010. szept. 10. 05:59
19/20 anonim válasza:
csak azért utálnak minket mert mi csináltuk először a rába tipusu kamiont
2010. szept. 18. 22:21
20/20 anonim válasza:
A japánoknak már az általános iskolai és középiskolai tankönyvükben is valami olyan van benne, hogy pár ezer évvel ezelőtt valahol Ázsiában együtt voltunk, aztán szétváltunk, és ők ebben teljes mértékben hisznek. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!