Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Árvalányhajat lehet kapni...

Árvalányhajat lehet kapni boltokban?

Figyelt kérdés

Nem tudom melyik témába illik ez a kérdés ezért ide írtam.

Kalapdísznek kellene árvalányhaj de nem tudom, hogy lehet e kapni boltokban, ha igen milyen féle boltokban? Növénybolt, kertészbolt? Interneten is szétnéztem de onnan se lehet szerintem rendelni. Védett növény is, a környéken nem is terem, de gondoltam valamilyen boltokban kalapdíszként csak lehet kapni.

2019. máj. 30. 23:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Tilos forgalmazni!
2019. máj. 30. 23:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Nepmuveszeti vagy nepviseleti vagy hasonló boltokban se kapni?
2019. máj. 30. 23:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Szigorúan védett növény. Letépsz egy szálat, a természetvédelmi őr letépi a kezedet, aztán a töködet is, hogy ne is szaporodj.
2019. máj. 31. 00:02
 4/7 A kérdező kommentje:
Akkor honnan van a kalapokba?
2019. máj. 31. 00:42
 5/7 A kérdező kommentje:
Egy egyszerű kérdést tettem fel nem értem miert nem birtok normálisan válaszolni...
2019. máj. 31. 00:54
 6/7 veterán vas ***** válasza:

Elballagsz a legelső kertészetbe, és vásárolsz, elülteted, neveled, szaporítod. 1400-1500/tő

Sok fajtája van, de szerintem a legszebb a mexikói tollfű.(nassella tenuissima)

Itthon csinos árvalányhaj néven ismerik.

2019. máj. 31. 11:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Itt Kecskemét környékén millió számra található útszéleken, erdőkben tisztásokon, mezőkön. Most virágzott júniusban.

pl. Halasi úton Jakabszállás felé (az autópálya kereszteződésében), matkópusztai tanyavilágban az erdőben, de több helyen is láttam ezen a részen. Szintén ezen az úton 13-as km-nél bemész az erdőbe, ott is van egy csomó egy kis mezőn. Elég szapora növény.

2019. jún. 27. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!