Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A Mikulás honnan ered és ki...

A Mikulás honnan ered és ki találta ki?

Figyelt kérdés
Miért kell ezzel tömni az összes gyerek fejét?
2018. dec. 16. 15:37
 1/4 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem már a legutolsó ember is tudja hogy Szent Miklós története szolgál alapul a Mikulás kultusznak.

Én gyerekként sokáig hittem hogy létezik,számomra december 6. és különösen az azt megelőző este(és éjszaka)mindig varázslatos volt és izgalmas.

2018. dec. 16. 16:04
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Gyerekként hittem a Mikulásban, és nagyon szerettem, természetesen ha lesznek gyerekeim, őket is bevonom ebbe.

Google nem lehet jó barátod.

Miért lenne baj, ha valaki ezzel "tömi a gyereke fejét"?

2018. dec. 16. 16:21
 3/4 anonim ***** válasza:
63%

Szar gyerekkorod volt, vagy most tudtad meg, hogy nem a Mikulás rakta a csizmádba a virgácsot? 😁

Olvass utána Szent Miklós történetének, onnan ered. Ezzel nem a gyerekek fejét tömi az ember, hanem szebbé teszi a gyerekkort és örömet okoz nekik, mert addig jó, amíg van bennük hit, hogy léteznek "csodák".

2018. dec. 16. 16:46
 4/4 anonim ***** válasza:
43%

Az ördögtől.

Santa=Satan

Csak fel cserélték a betűket.

2018. dec. 17. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!