Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Németország vagy Anglia...

Németország vagy Anglia mondható pörgősebbnek, mozgalmasabbnak?

Figyelt kérdés

Úgyértem korábban voltam például Ausztriában, gyönyörű hely, de úgy éreztem mintha csak nyugdijaskodni jönnék ide...

Ellenben voltam már Görögországban ott meg volt pörgés, élet dögivel... persze ezeket csak pár tapasztalat alapján mondom afféle első benyomásként, amelynek nemtudom mekkora a valóságalapja (nyílván nem éltem egyikben sem)

Ennek tükrében ti hogyan néztek Angliára vs Németországra?

2018. nov. 17. 11:59
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Én kiskorom óta Angliában élek, és azt kell hogy mondjam, olyan mintha tegnap jöttünk volna ki, de már egyetemista vagyok, elszálltak az évek. Feltéve ha erre érted a pörgést. Itt nem érzed, hogy mikor van vasárnap, mert a város szinte ugyanolyan, ugyanúgy boltok is vannak nyitva. Olyan sűrűn vannak a városok, hogy észre de venni mikor érsz át az egyikből a másikba, és mindenhol más-más lehetőségek vannak. Mi például egy kisvárosban élünk, de körbe vagyunk véve vagy 5 nagyvárossal, így fél órányi kocsikázással az ég világon bármit tudunk csinálni. Mozik, paintball, állatkert, szaharai kocsis állatkert, gokart, plázák amik mindig annyira fullon vannak hogy levegőt se kapsz, élménypark és bulihelyek. Viszont a bulihelyeken általában hamarabb kezdenek, és jóval hamarabb végeznek. Például már 7-8-kor mész diszkóba, 2-re már mehetsz haza mert zárnak.

A hetek általában csak repülnek, főleg ha hetente kapsz fizetést :D

A nyugdíjasok nem lepik el a fiataloknak szánt programlehetőségeket. Délelőtt elintézik a dolgukat, és utána nem nagyon látni őket, még a buszokon se annyira.

Viszont az angol fiatalok nem azok akikkel élvezet kimozdulni. Nekik az az élet hogy koszosan mackónaciban gatyában a kézzel szálnak be a kis lerobbant horpadt kis corsa-ba vagy 206-osba, és elrotyogtatnak miközben szívják a füvet és üvöltöznek. Igen, ezeket a filmekben nem mutatják. Az angol elegancia nem a David Beckham-nél kezdődik, hanem itt. A fiatalok 70%-a ilyen mint leírtam, legalábbis vidéken biztosan.

Illetve az angol lányok... Nem kell az angol átok, legyen annyi elég, hogy itt például 5 év alatt fele annyi jó lányt nem láttam mint Magyarországon 1 nap alatt.

Ezeket leszámítva, Anglia egy pörgősebb ország szerintem, ahol repül az idő és unatkozni is alig van időd, főleg ha dolgozol.

Ja és rossz az időjárás, ezt nem kell mondani, napot alig látsz még nyaranta is csak heti 1-2-szer, illetve a lakóházak is barlangszerű téglás ocsmányságok. Nem kell ragozni, nem egy Amerika stílus..

Németországról nem tudok sok mindent, de valamiért nem gondolom annyira pörgősnek. Szépnek gondolom jobb időjárással (néhol), illetve kicsit urizáltabbnak, de nem mondanám Németországot sem egy Ibizának. De ha ott angol lenne a hivatalos nyelv, akkor mondanom sem kell, hogy inkább egy ottani egyetemre jelentkeztem volna, és szívesebben laknék ott.

2018. nov. 17. 12:33
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
A németek szájából kiesik a kaja, annyira nyugodtak. Egy bizonyos égöv fölött a hideg időjárás meg a félévnyi napsütés hiánya elérte, hogy lenyugodjanak az emberek, így a pörgés és a nyüzsgés is sokkal kisebb. Németországban is ez van északabbra, meg afölött a hideg égövi országokban.
2018. nov. 17. 14:18
 3/5 anonim ***** válasza:
1es nem értek egyet sok mindennel. Pl tény hogy vannak ezek a férfiak (inkább a 17-25) korosztály de ez nem a többség. Az időjárás se olyan szar idén is tök jó volt végig sőt már túl jó is szerintem, télen nincs olyan hideg, nyáron meg pont jó szerintem. Az esők se vészesek a magyar viharokhoz képest és nem is volt annyi eső az elmúlt 4 évben.
2018. nov. 19. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:

#3 Attól hogy te mást tapasztalsz, nem azt jelenti hogy a másiknak nincs igaza.

Például több dolgot is tudnék cáfolni a leírtjaid közül, szóval ezek szerint biztosan hazug vagy te is. Az nem jutott eszedbe, hogy Anglia más részein más az időjárás? Ja nem, mert Anglia egy város, és ott is biztos ugyanaz van ahol a másik is lakik.

Nem esik annyit az eső? Felénk épp most is esik, napot az utóbbi hónapban talán egyszer láttam. Nincsenek hidegek télen? Gondolom egy atomreaktor mellett laksz ezek szerint. Felénk esténként közel vagyunk a fagyponthoz már most is, és tavaly január-február fele pedig 3 hétig nem volt nyitva az egyetem a nagy havak miatt, és még a buszok sem jártak.

A nyarak egyre melegebbek, a telek egyre hidegebbek kezdenek lenni évről évre. Legalábbis ott biztos ahol mi lakunk, de az hogy te merre laksz ott mi a helyzet, passz, de egy biztos. Az ottani körülmények nem igazak az egész országra.

2018. nov. 19. 14:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Azt mondtam hogy az én részemről nem értek egyet és nem azt hogy hazudsz. Te meg az enyémmel nem értesz egyet. Ez teljesen rendben van. Én az itteni telet a magyar télhez hasonlítom. London melletti városban lakom itt nincsenek olyan hidegek mint Magyarországon télen.
2018. nov. 19. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!