A zsidó iskolákban tanítanak az evolúcióról, és asztronómiáról, a földgömbről? Igaz hogy náluk nincs középiskola, gimi?
Ha a hagyományos zsidó iskolákra, azaz a jesivákra gondolsz, akkor ott klasszikus zsidó tudományt oktatnak.
De ha csak szimpla zsidó iskolára gondolsz (pl magyar zsidó gimire) akkor ott ugyanaz a tananyag mint ami bárhol máshol.
Vagy ha izraeli iskolákra gondolsz, akkor gondolom csak viccelsz – az izraeli egyetemek a tudomány csúcsát képviselik.
Két teljesen különböző dologról beszélünk. Ha hagyományos zsidó iskola (jesiva) az a tradicionális tananyag szerint megy, rabbinikus tudományt oktatnak, nem modern természettudományokat. Olyasmi mint a keresztényeknél a vasárnapi iskola, csak annál jóval fejlettebb.
Az általános tankötelezettségnek megfelelő iskolák meg rendes iskolák, akkor is, ha hitközségi fenntartásúak. Ugyanazt a fizikát tanulod ott is, mint a keresztény vagy szekularizált állami iskolákban,
Magyarorszagon is tobb zsido kozepiskola van, mindamellett kifejezetten jok.
Az izraeli egyetemek mint tudomanyos élmezőny, azt kerdezted, honnan tudjuk. Onnan, hogy a vilag top100 egyetemei kozott tobb izraeli is van, magyar ha jol tudom egy sem, pedig masfelszer akkora orszag vagyunk.
Nyilvan azert van az osszes nagy IT multijanak kutatasi-fejlesztesi kozpontja (Google, Microsoft, Intel stbstb) Izraelben, mert az emberek nem jarnak gikibe ugyebar... ez szerintem vagy troll kerdes, vagy bajok vannak a fejben, a zsido kozossegek muveltsegi szintjet altalaban a neonacik es antiszemitqk sem szoktak megkerdojelezni. En orvosira jarok, legalabb 2x annyi zsido van orvosin, mint amennyi a nepessegarányuk alapján elvárhato lenne, ergo sanszosan magas szintu oktatast kapnak figyelembe veve hogy egyikrol sem tudom az altalam ismertek kozul (egyetemista tarsak) hogy fizetoson lenne.
Az izraeli oktatasi rendszert pedig a vilag legjobbjai koze soroljak a szakertok.
Illetve megkeresem neked a reszt de a Talmudban mar tobbezer evvel ezelott irtak a "foldkereksegrol" szoval a foldgombrol persze hogy tanultak, a lapos-fold elmelethez a zsidoknak soha nem volt kozuk.
Szerintem alaposan kimostak az agyadat a zsidok ellen es a legalaptalanabb dolgokkal.
"Valahol tanitják es valahol nem. Értem. Rafináltak."
De meg mennyire! Teged akarunk atvagni vele. Bar ez speciel nem tul nehez. A butak mindig hiszekenyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!