SZerintetek mi az oka, hogy Magyarország ennyire le van maradva a nyugati országoktól? (Pl Németország, Hollandia, Anglia)
Az eddigi válaszok szerintem mind igazak, ezen tényezők miatt tűrte el a magyar a rablóprivatizációt a 90-es években, és viseli el a következményeit ma is.
Döglött ellenséget is rugdoshatunk, de rugdossuk elsősorban az élőt: a rendszerváltás (rendszerváltoztatgatás) óta minden választott vezetőnk a tőkét szolgálta ki, kampányígéreteit megtagadva, a lakosság többségének kárára. Ezt a "gyakorlatot" csak hazudozva lehet folytatni, és Orbán minden eddigi rekordot megdöntött, úgy idötartamban, mint hazugságmértékben.
Eddigi miniszterelnökeink "szolgálati" idői növekvő sorrendben:
Bajnai 1 év
Boross 1 év
Medgyessy 1 év
Antall 3 év
Horn 4 év
Gyurcsány 6
Orbán 12 év (3 ciklus) plusz közte 8 év ultra G ellenzékiség
És a magyar még mindig elhiszi egy orbánnak, hogy ennyi év alatt az "elmúlt 8 év" vagy akárhány év miatt nincs látszatja az ő áldásos tevékenységének az életszínvonal változásában.
Sőt, van látszatja is meg érzete is, de NEGATÍV!
A válasz sajnos az, hogy a legtöbb magyarban se virtus, se gerinc nem maradt napjainkra, amivel kiállhatna magáért.
Minden eddigi kormányunk megbízhatóan működtette a pénzszivattyút, a kifosztógépezetet a "befektetők" javára, a nyugati viszonyoknál sokkal kevesebbet hagyva a népnél.
Ebben az egyben reménykedem: kaslerarpad.hu
Olvassatok utána, aki még tud olvasni.
3. és 5. vagyok, köszi szépen az elismerést!
Két hozzászólásra szeretnék még reagálni:
"Az mindenkinek kimaradt, hogy nálunk 40 éven át kommunizmus volt?"
Írtam, nem figyeltél. Amiket felsoroltam, azok nem egyenlő súllyal esnek latba az okok közt, a 40 kommunizmus (illetve kommunizmusnak mondott akármi) szerintem is igen jelentős tényező ebben a kérdésben.
"a rendszerváltás (rendszerváltoztatgatás) óta minden választott vezetőnk a tőkét szolgálta ki, kampányígéreteit megtagadva, a lakosság többségének kárára."
Ez alapvetően így van, de
- tudsz-e olyan országot mondani a volt keleti blokkból (vagy akár a 3. világ fejlődő országai közül), ahol ez nem így történt, és a nyugati tőkével / a nemzetközi pénzvilággal szembe menve tartósan sikeres politikát csináltak, ami a lakosság életszínvonalának jelentős emelkedését eredményezte?
- tudsz-e bárkit Magyarországon, aki megvalósítható programmal rendelkezik egy ilyen politika kialakítására és keresztülvitelére?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!