A romák körében miért ilyen népszerű a majális?
Figyelt kérdés
Tegnap a Városligwti majálison a résztvevők nagyjából fele ha jól láttam, cigány származású volt. Nem akarok rasszistának tűnni, csak szeretném megérteni, hogy ennek milyen kulturális okai vannak.2017. máj. 2. 11:01
1/4 anonim válasza:
Miért baj az ha a romák oda mennek? Zúglóba tele van romákkal (bp) van a legtöbb roma. És ez nem kultura, úgy mennek ők is oda mint a nem romák. Szeretnék magukat jól érezni, amit meg is értek, mert a napjuk folyamatosan stesszesek stb. És ez nekik jó alkalom hogy elfeledjék a problémáikat.
2/4 anonim válasza:
Azért ilyen népszerű, mert talál az ők gyakorlatukkal: semmi komolyabbat nem csinálni, csak heverészni, sört inni...
3/4 anonim válasza:
Kezdjük ott, hogy Zuglóban egyes területeken tényleg elég sok roma lakik, és hozzájuk közel van (én is Zuglóban lakom, látom, amit látok).
Aztán sztem a romáknál hagyománya van a mulatásnak, táncnak, dajdajnak. Minden olyan esemény, ahol van étel-ital, zene, szimpatikus nekik.
És ami már a kicsit rosszmájúbb megjegyzés: "mert ingyér' van".
4/4 pptomi válasza:
Mert ilyenkor ünneplik a munkát. Már azt, hogy május1-én sem kell dolgozni, csak lazulni+relaxálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!