Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Van valaki, aki behatóan...

Van valaki, aki behatóan ismeri a Joruba kultúrát? Lenne egy kérdésem hozzá.

Figyelt kérdés
Lehet elsőre furcsának tűnik a kérdésem, de egy mesterlövésznek jó név az Ogun? A készülő regényem egyik karakterének keresek nevet, és nem tudom, mennyire felelne meg a számára. Ahogyan olvastam, a vasat, és a háborút társítják hozzá, fegyverek közül pedig kardokat, lándzsát, és az újabb időkben a puskákat is. Ez alapján gondoltam, hogy megfelelő lenne a számára. Van esetleg olyan tulajdonsága, ami miatt egy másik mítikus alak, vagy istenség nevét kéne választanom?

2017. ápr. 12. 19:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem sokat olvastam a témában, de amit tudok leírom.

Sok harcos van.

OCHOSSI vadász, íjjal szokták ábrázolni.

Ott van még Chango akihez a túláradó szexuális energiákat és a villámokat társítják.

Ha női főszereplőt választasz, akkor Oya őrzi az átjárást a túlvilágba, tornádóval szokták ábrázolni, más afrikai törzseknél Yansá-val azonosítják, aki a halál istene.

Angol nyelven sok anyag van, nagyon színes és érdekes karakterisztikákkal, érdemes kicsit beleolvasni az orisha-k történeteibe.

2017. ápr. 13. 17:23
 2/2 anonim ***** válasza:

1# vagyok.

A neveket sok félékepén jegyezték le, ékezetek miatt egy orishahoz simán tartozhat 3-10 név.

De így van ez a törzsnél is, Yoruba-ra keresve lehet több mindent találsz :)

2017. ápr. 13. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!