A görögök miért csak a keresztelőn adnak nevet a gyereküknek?
Olvastam, hogy a görögök a születés után egy évvel keresztelik meg a gyermeküket, és csak akkor adnak neki nevet. Valaki tud erről valamit? Hogy ez igaz-e? És ha igaz, akkor addig hogy hívják a gyereket? Vagy ez csak a hivatalos névadás időpontja és már előtte nevet adnak a babának?
Ezt olvastam: Baptismal day is one of the most important days in the life of a Greek orthodox. Sacrament of Baptism usually occurs the first year after the baby is born. The baby is called baby and doesn’t have a name until it is baptized.
Előre is köszönöm a segítséget!
ezt az egy évet furcsának találom, nem igazán hiszem
minél inkább konzervatív egy vallás (és az ortodox pl. konzervatívabb, minta protestánsok), annál inkább fontosak a tanítások- így pl. a keresztség minél hamarabbi kiszolgáltatása
a természeti népeknél, az ősmagyaroknál is szokásban volt, hogy a névadás előtt nem nevezték nevén a gyermeket, nehogy az ártó szellemek rátaláljanak- ez átszivárgott a kereszténységbe is, népi vallásosság-babonaság szintjén, ezért lehet, hogy a keresztelő előtt nem nevezik nevén a gyermeket, én se szoktam
de nem hinném, hogy ez 1 év is lenne
Szia!
Kinnt éltem Görögországban elég sokáig és talán papíron vagy statisztika szerint így lehet ahogy írod de a gyakorlatban a keresztelő pár hónaposan van és a gyerek kivétel nélkül mindig a nagyszülök nevét kapják nagyon sok helyen!
Tehát a név már akkor eldől amikor 2 fiatal összeházasodik.
Köszi a válaszokat. Az angol szöveg amit olvastam azt beillesztettem, és kedves első válaszadó láthatod, hogy az van benne /Sacrament of Baptism usually occurs the first year after the baby is born./ Nekem is sántít ez az egy év.
Mondjuk lehet, hogy úgy kell értelmezni, hogy az első évben bármikor meg lehet keresztelni, szóval nem egy év után, hanem akár már pár hónaposan is...
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!