Magyarországon március 15én miért éneklik el a székely himnuszt?
Figyelt kérdés
Nem leszólást kérek,csak nem értem. Tudom kívülről,de mégsem értem.
Azért mert nemzeti ünnep és a határon túli magyarok miatt énekeljük?
2017. ápr. 1. 19:14
1/5 anonim válasza:
Az egész nemzet ünnepe. Unió Erdéllyel.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2017. ápr. 2. 15:48
3/5 anonim válasza:
A Nemzeti Ünnep a határon kívüli magyarokra is vonatkozik.
5/5 anonim válasza:
Azért mert a székelyek egyes elméletek szerint Jenő a magyarok egyik vezére vezette be őket amikor Árbád vez~rrel bevonultak.
Más elméletek szerint Csaba vezér a székelyek vezére Atilla kisebbik fia akit a keleti hunok mai néven székelyek támogattak és Erdélyben telepedtek le( Attila pedig Anonymus Gesta Hungarorum könyvében pedig az írja, hogy Álmos Árpád apja Attila nemzetségéből származik ebből indulhat ki az első elmélet miszerint Jenő vezette be mint Csaba királyfi utódja).
Remélem érthető. Aműgy én örülök annak, hogy a Székely himnuszt is eléneklik, hiszen székely vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!