Magyarországon is divat az újraházasodás?
Abban a nyugati ordzágban, ahol élek, egyre nagyobb divat, hogy az egymást szerető házasfelek egy-egy (harmadik, ötödik, tizedik vagy huszonötödik-ötvenedik) házassági évfordulójuk alkalmával újra anyakönyvvezető előtt erősítsék meg a házasságukat, a megfelelő vendégsereggel és ünnepséggel együtt.
Magyarországon is dívik ez a szokás?
És egyáltalán mi értelme van?
Szó sincs arról, hogy újra nászajándékokat kapjanak vagy várjanak el.
Csak együtt ünnepelnek a gyerekeikkel, a családdal, a régi és újonnan szerzett barátokkal.
Nem mondom, hogy olcsó játék, de egy szebb nyaralás áráből kijön, és vannak akik inkább ezt választják.
Azért tettem fel a kérdést, mert a férjem így szeretné ünnepelni a 10. házassági évfordulónkat, és erre meghívnánk néhány olyan magyar rokonomat és barátomat is, akiket az eredeti házasságkötésnél még nem állt módunkban meginvitálni.
Ez lenne az ajándék, és a gyerekek is nagyon szorgalmazzák.
Egyébként mindkét gyerek remekül beszél magyarul, mert kiskorukban, de még most is, ha hármasban vagyunk, én a saját anyanyelvemen beszélgetek velük.
Csak azt nem tudom, hogy magyar barátaim megértik-e ezt a gesztust, ha otthon nem divat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!