Miért hisznek sokan finnugor elméletben csak azért mert hivatalos?
1. A hunok meg a magyarok nem rokonok, ez csak legenda.
2. A finnugor elmélet nincs megcáfolva, mindenhol ez az érvényes (kivéve néhány magyarkodó csapatban)
3. A kérdésedböl is látszik, hoyg fogalmad sincs arról, hogy MIT TAKAR a finnugor elmélet.
Ugyanis szó sincs genetikai rokonságról, ez kizárólag nyelvi kategória, és csak annyit jelent hogy abba a nyelvcsaládba tartozik, amiben a két földrajzilag szélsö nép a finn és az ugor.
Egy nyelvcsaládba rengeteg különféle származású nép tartozik, akiknél az egyetlen közös a használt nyelv (etimológiai) eredete.
Mellékesen nem osztrák ötlet a finnugor nyelvcsaládba tartozás (egyébként az érdekelne, hogy ugyan mi elönye lenne az osztrákoknak abból, hogy a magyarok milyen nyelvcsaládba tartoznak?), ahogy a többi nyelvcsalád meghatározása sem politikai, hanem nyelvtudományi alapokon nyugszik.
Hinni a templomban szoktak.
Tudomanyos elmeleteket bizonyitani ill. cafolni szoktak, a finnugor elmelelet pedig meg senki sem cafolta.
Amugy miert is kellene szegyellni magunkat a finnugor nyelvcsaladba valo tartozas miatt? Nem ertem...
Nemcsak legenda, hogy a hunok és a magyarok rokonok. Sőt, mi vagyunk a hunok (fehér).
A finnekhez sem kultúrálisan, sem genetikailag nincs közünk. A közös szavak (pl. kezi, kala, napi) hun eredetű szavak. Nem én találtam ki, hanem a Kínában található Hun Kutató Intézet neves kutatója. Én nekik hiszek, nem pedig az osztrák és annak nyaló magyar tudósoknak. Főleg azok után nem, hogy a magyarokat írástudatlan félállatoknak nevezik a forrásaikban. Illetve a népdalaink, népmeséink (égig érő fa, táltos paripa, stb.) is engem igazol. A hun népmesékben is ugyanezek a motívumok voltak. Építészeti örökség pedig a székely kapu.
"egyébként az érdekelne, hogy ugyan mi elönye lenne az osztrákoknak abból, hogy a magyarok milyen nyelvcsaládba tartoznak?"
Nagyon is sok. Egy halászó nép nem jelent veszélyt, de a belső-ázsiai rokonnépekkel túl erőssek lennénk. Magyarországot is ezért szedték szét. A világháború csak egy jó kifogás volt. Trianon több olasz, amerakai tudós szerint is túlzás volt. Európa fél Nagy-Magyarországtól.
"Európa fél Nagy-Magyarországtól"
Tudom, hogy fölösleges, de azért elmondom: az első világháború előtt a Monarchia (amiben Nagy-Magyarország mellett benne volt Ausztria, Cseh- és Morvaország, Szlovénia, Dél-Tirol és Galícia) volt messze a leggyengébb (gazdaságilag és katonailag egyaránt) az akkori nagyhatalmak közül. Nyugat-Európát nem érdekelte Nagy-Magyarország, inkább pozitívumnak vette, mert kevesebb országgal kellett foglalkoznia a Balkánon.
Egyébként nem véletlenül hivatalos a finnugor rokonság, a nyelvészek (azok az emberek akik egész életükben ezzel foglalkoznak és nem csak amatőr szinten) döntő többsége, köztük a külföldiek is, akik soha nem voltak osztrák vagy MTA befolyás alatt, oda sorolja a magyar nyelvet. Én meg nem vagyok nyelvész, úgyhogy elhiszem a szakértőknek és inkább nekik hiszek mint pár küldetéstudatos hunmagyar- meg szkítamagyargőzös amatőrnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!