Arra lettem figyelmes, hogy a népdaloknak nagyon nagy része a szeretkezés szól. Ezek szerint akkor vidéken körülbelül az első világháborúig éljel-nappal ment a kefélés? :D
Figyelt kérdés
Vagy legalább is gyakori volt?2016. dec. 3. 22:13
11/14 anonim válasza:
3-as. Imádom azt a filmet. Elgondolkodtató de mégis nagyon vicces. Mikor a néni mesèli a többieknek hogy zsírral be kell kenni odalent és akkor: sa sa sa 😀😀😅😅
12/14 anonim válasza:
Azért én nem teljesen vagyok biztos abban, hogy a szereplő idős emberek igazán önmagukat adták volna... A filmszínészeket sok esetben, megfizetik általában is, valahol ez érthető. Csak az a szomorú, hogy nem "éldokumentum filmként" jelzik, bár akkor meg ugye nem volna olyan könnyen eladható / díjazható.
Olyan a stílusuk, és a szóhasználatuk ezeknek az idős személyeknek, ami ennek a generációnak nem igazán sajátja, pláne nem Erdélyben...
Nem biztos persze, de kissé gyanús nekem, hogy netán félig-meddig megjátszott az egész. Van egy kedves bája az egésznek, és egy, a mai világra jellemző szókimondása. Ezt lehet jól eladni / díjra jelölni.
("Szerelempatak" c. dokumentumfilm.)
Aranyos film, de nem biztos, hogy alapvetően reális... Ki tudja...
14/14 anonim válasza:
Nézz körül a természetben. MINDEN a szaporodásról szól. A szerelem is azért jött létre, mert az ember esetében ez szolgálta az utódok eredményes felnevelését. Bármennyi szépséggel töltöd is meg az életedet, a legszebb, a legfontosabb mindig ez marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!