Mire szolgált ez a tárgy és mi a neve?
Régi használati tárgyak gyűjteményében (skanzen) találkoztam ilyen, vagy hasonló eszközzel. Vajon mire szolgált pontosan, és mi lehet a neve?
Hát nem tudom... Ha döngölő lenne, akkor miért kör alapterületű, miért fából van faragva, miért ilyen alacsony és miért van egy csipesz a tetején?
Egyébként elképzelésem sincs róla mi lehet ez, csak furcsállom egy döngölő esetén a fentebbi "anomáliákat".
Hát! Kedves #2-es! A saját szememmel láttam ilyet,mikor egy ismerősöm tett el fahordóba összevágott savanyúnak való káposztát,megsózta,és ezzel döngölte bele a hordóba.Azt nem tudom,hogy mi a pontos lényege,de bizony ilyennel csinálta.
Azt ugyan nem tudom,hogy más növényt is döngölnek-e vele?
#3: Elhiszem, de komolyan. De ez még nem azt jelenti, hogy eredetileg is erre a célra szánták. Tudod, cél szentesíti az eszközt :)
Mivel nem tudom mi ez, ezért nem zárhatom ki a döngölőt sem. Én csak észrevételeket tettem arra, hogy milyen okoknál fogva kételkedem abban, hogy döngölő lenne. Ez ellen leginkább az szól, hogy csipesz van a tetején, aminek nemhogy semmi funkciója sincs döngölés esetén, de még hátrányos is, mert így még rosszabb fogás van rajta, mintha csak egy sima rúd lenne. Ha döngölő lenne, miért vesződne valaki egy ilyen vastag, tömör csipesz ráerősítésén, csak hogy alkalmatlanabb legyen a döngölés szerepére? Nekem ezért vannak leginkább kétségeim afelől, hogy ez eredetileg döngölőnek készült.
#5 valóban igazad van! Nem néztem tüzetesen bocsánat,tényleg ott egy csipesz!
Na akkor én sem tudom:) Kiváncsi vagyok én is.
Kérdező vagyok...
Így van, a tetején egy nagy fém csipesz, amibe egyik felén megégett fadarab van befogva. Tűzhelyek mellett láttam kiállítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!