Ha vannak itt székelyek, megmondanátok, mit jelent felétek az hogy tápos?
Figyelt kérdés
Van egy székely ismerősöm,és mindig ezzel csesztet,de sose mondja meg a jelentését.2016. nov. 15. 20:01
1/15 anonim válasza:
Tápon nevelkedett, nem pedig szopott...
2/15 A kérdező kommentje:
Ezt most nem igen értem :D
2016. nov. 15. 20:50
3/15 anonim válasza:
Ennél képletesebben, hogy magyarázzam? :D
Csecsemőkorában nem az anyja emlőiből szopta az anyatejet, hanem tápot kapott helyette. Tehát TÁPos.
Így érted? :D
4/15 A kérdező kommentje:
Igen,jó na estére már elfáradt az agyam :D
2016. nov. 15. 21:14
5/15 anonim válasza:
A székelyek így csúfolják a csonka-magyarországiakat. Cserébe, amiért azok le-románozzák őket...
6/15 A kérdező kommentje:
Értem,bár én nem szoktam őket románozni,de jogos,mondjuk én cinkelésnek veszem a részéről,csak sose mondja honnan jön ránk ez a kifejezés :D
2016. nov. 15. 21:44
7/15 anonim válasza:
A magyarországi magyarokra szokták ezt mondani, arra utalva, hogy - velük ellentétben - műkajákon nőttek fel, tehát elpuhultak, nem igazi kemény emberek. De olyat is hallottam már, hogy állítólag olyanra is mondják, aki nagyon ki van gyúrva, mintha szteroidozott volna.
8/15 anonim válasza:
Igaza van az előttem szólóknak. De annyit hozzátennék, hogy ez valamikor a magyarországi szlengben is elég gyakori kifejezés volt. Hasonló értelemben használtuk, vagyis hogy műkaján nőtt fel, vézna, erőtlen, stb. Akkoriban inkább a falusiak szokták ezzel cinkelni a városiakat.
9/15 anonim válasza:
Pont akartam mondani, hogy szerintem ez Csonka-Honban is használatos. Nem hallom olyan gyakran, de felénk szerintem simán benne van a szókincsben. :) ( Vas megye, de nem tudom elképzelni, hogy máshol ne legyen )
10/15 A kérdező kommentje:
Hehe egyszer jártam Vas megyében Szombazthelyen,de fura volt tök sokan azt mondták a körhintára hogy rignrispiel,mondjuk nekem meg azt mondták tájszólásom van :D
2016. nov. 19. 23:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!