Miért van ez így?
Pontosan ide. Rengeteg öntelt, beképzelt, üresfejű ember van, és számuk nő. Ők többnyire csak hiszik, hogy tudnak magyarul.
Itt a beszélt (ismert) szavak szám jó, ha pár ezer. Régebbi szavaink már ismeretlenek számukra. És mindenen röhögnek, ami ismeretlen. Vagy gyűlölik. Más érzelmet nem nagyon ismernek.
Szerinted melyiknek van nagyobb befolyása a magyar lakosságra, Kárpátaljának, vagy az angol nyelvterületű országoknak? Nyilván, amelyiknek nagyobb, az felé fog húzni, ahhoz próbál idomulni a társadalom, a népesség. Kárpátaljáról néhány sörfajta jön, angol nyelvterületű országokból (főként UK, USA) viszont a pénz, a termékek jelentős része, a hatalom, az irányítás, társadalmi berendezkedés, ideológia, kultúra, meg még egy szakajtónyi más dolog is.
Ez nem fajulás (ill. annak is lehet nevezni, kinek szája íze szerint), hanem inkább a lehetőségek szem előtt tartásából következő természetes folyamat.
De felteheted úgy is a kérdést, hogy mit köszönhetünk Kárpátaljának és mit az USA/UK-nak? Mivel találkozik az egyszeri ember többet, Kárpátaljai befolyással vagy angol nyelvterületű befolyással? Szerintem még a kárpátaljaiak is több dolgot tudnak felsorolni ami az USA-ból áramlott be hozzájuk közvetlen vagy közvetett úton, mint amit ők maguk hoztak létre. Akkor miért ítéled el azokat az embereket, akik mondjuk 100 km-nél távolabb laknak Kárpátaljától?
Igen, én is aláírom, nagyon szépek az ottani hegyek meg fenyvesek, a csörgedező patakok és a tágas legelők, de igazából a mai korban ez édeskevés a kényelmes élethez. Legalábbis emberek százmillióinak mindenképpen.
Nem fennakadtam, inkább általánosítottam. Mea culpa :)
De úgy éreztem, a kérdésben nem kizárólag a szlengre gondolsz, mert az Kárpátalján is van, ugyanúgy mint az ország bármely más részén.
Attól pedig nem hiszem hogy a "Hová fajul ez a nemzet?" kérdést kéne feltenni, mert néhány angol szlenget használnak egyes emberek. Szerintem nem csupán ettől függ ez nemzet "fajulása", ezért bátorkodtam kiterjeszteni a kérdés értelmét egy tágabb körre.
Értem...
Mégis csak az utolsó 2 mondatra tudtál "választ adni".
A lényeget teljesen elkerülted.
"A lényeget teljesen elkerülted."
Akkor miért nem a lényeget kérdezted? :)
Vagy azt kérdezted? Úgy gondoltam, a "Miért van ez így?" kérdés volt a lényeg. A teljes #2 hozzászólásom erre a kérdésedre volt válasz. Azért van ez így.
12.38.
Tényleg, mit is KÖSZÖNHETÜNK az Usa/UK-nek? Nagyon érdekes lenne tudni, hogy mire gondolsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!