A Délkelet-ázsiai népek (thai, burmai, láó, vietnámi, maláj) hagyományosan kézzel esznek, vagy pálcikával, mint a kínaiak?
Az általad felsorolt népek közül a maláj kivételével mindegyiknél megtalálható az evőpálcikával való evés kultúrája, bár például Thaiföldön és Myanmarban (Burma) a fogások nagy részét kanállal és/vagy kézzel eszik. Szóval ez nem egyértelmű fekete-fehér kérdés, ráadásul olvastam olyat is, hogy Kínában sem használják mindenhol, bár ugye Kína nagyon nagy ország, rengeteg különböző régióval, természetesen eltérő gasztronómiai kultúrával, szóval ez elképzelhető.
Nekem vietnami származású a feleségem, volt is szerencsém kimenni oda egyszer, ott nem láttam olyan embert (Hanoiban voltam), aki ne evett volna evőpálcikával, természetesen a levest ők is kanállal eszik, éttermekben viszont megszokott a villa, kanál, kés kombó is, főleg, ha nem csak ázsiai típusú ételeket szolgálnak fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!