A 90-es években miért válhatott Magyarországon népszerűvé a szamuráj kard?
ott mandarinok voltak, nem szamurájok
apropo: a ninjáknak is szamuráj-kardja volt, vagy az inkább ninja kard?
A szamurájkard meg a nindzsakard európai elnevezés, a japánok nem tesznek különbséget. Háromfajta kardjuk van a japánoknak, a tacsi, az ucsigata és a katana. Bármelyiket használhatta bárki, persze ha meg tudta fizetni. A tacsit általában csak harcokban vették elő, békeidőben ucsigatát vagy katanát hordtak magukkal a fegyveresek.
Ma egy újonnan készített szamurájkard három-öt millió forintnál kezdődik, felső határ a csillagos ég. Az antik darabok ennél is drágábbak.
A profibb kínai utánzatok ára 300 ezertől 700 ezer forintig terjed. Gagyi utánzatokat, amiket eredetileg csak dekorációnak vagy színházi kelléknek szántak, jóval olcsóbban is meg lehet szerezni.
Azért jöttek divatba a 90-e években, mert az akciófilmekben ezt látta a jónép, és a rendszerváltás után könnyen be is lehetett őket szerezni. Mármint a gagyi díszkardokat. A pesti menőcsávók és a magyar alvilági szamurájok ilyen kellékkardokkal bohóckodnak :)
3#
2-es vagyok. Csak olyan viccesen hangzott.:)
Egyébként jártam 2005 és 2010 közt, de kardot meg nunchakut pont nem láttam.
a kínaiak mindent behoztak.
ne tud meg miket gyártanak a kínaiak, még stirling motor modellt is
Az akciófilmek miatt, és mert a kínaiak behoztak egy rakás alumínium másolatot :D
#5-nek sok mindenben igaza van, bár az árakat kissé túllőte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!