Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Van itt valaki aki végig...

Van itt valaki aki végig csinálta az el caminot? És mit tudtok mondani róla?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok most gyakran túrázok és ha 18 leszek szeretném megcsinálni az el caminot. És teljesen önköltségből a szüleim fizetnék az utat max de ahhoz ők ragaszkodnak. A többi a szállád étel stb... Az én feladatom. Így sátorban szeretnék majd aludni de nem tudom hogy jó ötlet lenne - e?

2016. jún. 16. 21:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Volt feleségem végigcsinálta 10 éve, azt mondta, tényleg szakrális élmény. És egy nagyon neves zarándokút, szóval nem olyan, mint a hazaiak, hogy szinte mindig egyedül mész, állandóan sokan vannak. Mindenhol van zarándokszállás, amiért általában nem kell fizetni (ha az Egyház üzemelteti, akkor nem), de ha igen, akkor is nagyon keveset. Sátrat cipelni elég nagy szívás lenne. Általában azt mondják, max. a testtömeged 10%-át vidd magaddal összesen. Indulás reggel 5-kor, mert ez Spanyolország, és besz....sz, ha délben próbálsz a napon gyalogolni mondjuk hegynek felfelé.

Szóval tájékozódj sokat, mielőtt nekimész 800 km-nek.

2016. jún. 16. 21:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Én nem a vallási része miatt csinálnám hanem a kaland miatt és szeretném kicsit megismerni a határaimat
2016. jún. 16. 21:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Akkor csináld meg a kék túrát, ha nem vagy vallásos.
2016. jún. 16. 22:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Idős ismerősöm csinálta meg tavaly, aki közelebb van a 75-höz, mint a 70-hez, úgy hogy igazából nem nagy túrázó, semmi hasonló tapasztalata nem volt még előtte. Úgyhogy próbatételnek 18 évesen azért nem lesz túl nagy határfeszegetés :)
2016. jún. 17. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!