Nektek is van olyan érzésetek, hogy Kelet-Európában alacsonyabb színvonalú az élet anyagiakat nézve, de minden másban sokkal magasabb minőségű?
Az emberek kevésbé stresszesek és/vagy depressziósak, sokkal fontosabb a család, a barátság, intenzívebbek a szerelmi kapcsolatok, az emberek úgytűnik sokkal inkább élvezik az életet, nempedig végigrobotolják érzelemmentes droidként.
Kicsit olyan, mint a Harry Potter-ben a mugli és a varázsvilág közti különbség.
Ti tapasztaltatok már ilyet, hogyha jártatok nyugati meg keleti országokban is pl. Ausztria és Ukrajna?
A WHO 2012-es adatai szerint az öngyilkossága ráta szerint az első 5 európai ország a következő:
1. Litvánia
2. Magyarország
3. Fehéroroszország
4. Ukrajna
5. Lengyelország
(ha Oroszországot európainak vesszük, Litvánia és Magyarország közé jön)
Részemről ennyi elég cáfolatnak.
Szerintem sincs igazad és ezt magamon is tapasztalom sőt a környezetemben mindenkin. Nekem konkrétan a saját magánéletem és minimum életfetételeket is nehéz biztosítanom. Szerinted ha valaki naphosszat dolgozik hogy legyen pénze mikor marad idejére a családjára? Ha valakinek nincs pénze, rosszabb az életszínvonala akkor nyilván a javításon fog törekedni, igaz a mondás hogy a pénz nem boldogít de nélküle élni se lehet pl. Nem tudok szórakozni, akár moziba menni vagy beülni egy kávéra. Én eléggé stresszes vagyok, rossz a munkám, jobbat nehéz találni ami fizet is eleget, persze akinek alacsonyabb a végrezztsége annak meg gondolom még nehezebb.
Amiket leírtál az max. A kisebbségre és az ő színvonalukon élőkre igaz, ugyanis minél iskolázatlanabb valaki annál boldogabb, hiszen nem tudja felmérni a saját helyzetét, így a segélyből tengődők nyilván boldogok magukban, a semmiben de a nagy átlagra nem igaz amit leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!